Analyse Roma laat Inter (nog) niet los

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Roma laat Inter (nog) niet los
Foto: © SC

De eerste twee in het klassement van de Serie A, Inter en Roma, hebben op verplaatsing de volle buit gepakt en deden daarmee beter dan Juventus, derde. Udinese blijft bevestigen en Milan kon thuis voor het eerst overtuigen.

Een moedig Siena had misschien wel een punt verdiend tegen Inter, maar de klasse van Ibrahimovic (foto) was andermaal een beslissende factor. Enkel de Zweed is in de rijk gestoffeerde kern van Mancini onvervangbaar en zolang zijn vormpeil ongewijzigd blijft, kunnen de Nerazzurri ook de wedstrijden winnen waarin ze niet overtuigen. Zlatan gaat recht op de Gouden Bal af. Enkel het feit dat voorzitter Moratti (en ongetwijfeld ook een deel van de groep) vooral de Champions League ambieert dit seizoen, geeft de concurrentie in eigen land nog hoop op een inzinking van de kampioen.

AS Roma kwam sterk terug na een vroeg tegendoelpunt van Atalanta, maar in de tweede helft bleef het doel van Doni als bij wonder ongeschonden. Toch gingen de Romeinen met de zege aan de haal, waardoor de kloof met Inter binnen de perken blijft. Middenvelder Aquilani, dé sterke man van de openingsspeeldagen, is weer helemaal fit en dat opent wat meer perspectieven voor coach Spalletti. Flankaanvaller Mancini lijkt elke dag te zullen vertrekken, maar intussen is hij nog steeds in Rome en maakt hij er het mooie weer.

Juventus werd in Catania weer geconfronteerd met de beperkingen van, vooral, het middenveld. Duurste zomeraankoop Tiago kreeg weer een kans vanaf de start maar kon opnieuw niet overtuigen. Zanetti (foto) en Nocerino werken zich te pletter, maar zijn niet creatief genoeg om het spel open te breken. Daar ligt het grootste manco van het team, dat, zoals zo vaak al dit seizoen, op wilskracht nog een punt uit de brand sleepte. Van de titel droomt zelfs de meeste fanatieke tifoso niet meer, al weigert trainer Ranieri zich voorlopig neer te leggen bij de suprematie van Inter.

Udinese, nog steeds knap vierde, maakte weer indruk: toen verdediger Felipe al na een halfuur naar de kant moest met tweemaal geel, leek het erg moeilijk te gaan worden in Cagliari, maar met een vlijmscherpe counter, waarop het team van Marino een patent lijkt te hebben, kwamen de Bianconeri op voorsprong, om daarna nog geregeld paniek te zaaien in de thuisverdediging. Of dit nog lang blijft duren is zeer de vraag, maar voor Udinese is het seizoen nu eigenlijk al geslaagd.

Alle Milanisti snakten naar een klinkende overwinning van Milan in San Siro, tegen Napoli. Ook naar het wederoptreden van Ronaldo en het debuut van Pato werd reikhalzend uitgekeken. Beiden stelden niet teleur: in een Braziliaanse voorheode, met ook nog Kakà, werden de doelpunten netjes verdeeld. Ronaldo scoorde tweemaal en met zijn tweede treffer brak de veer bij de bezoekers definitief. Pato was in het begin van de wedstrijd wat nonchalant, maar hij maakte de torenhoge verwachtingen helemaal waar met het vijfde doelpunt van Milan: een individuele actie van grote klasse. Als de jongeling beide voeten op de grond kan houden, hebben de Rossoneri er alweer een schitterende speler bij, die zelfs op zijn jonge leeftijd de ploeg nog naar de topvier kan leiden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties