Puntenstraf dreigt voor Belenenses

Luc Goderis
| 0 reacties
Puntenstraf dreigt voor Belenenses
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belenenses mag zich hoogstwaarschijnlijk aan een puntenaftrek gaan verwachten. De Portugezen stelden tijdens het duel tegen Naval immers een speler op die niet speelgerechtigd was.

De Portugese club Belenenses mag zo goed als zeker een puntenaftrek verwachten.  Afgelopen weekend deden ze immers beroep op hun nieuwe aanwinst Albert Meyong Zé, maar die bleek nog niet speelgerechtigd te zijn.  Tegenstander Naval verloor het competitietreffen met 2-1 en beroept zich nu op één van de regels van de wereldvoetbalbond Fifa.
De bewuste regel waarop Naval zich beroept stelt dat een speler tussen de tijdspanne van 1 juli en 30 juni van het volgende jaar voor niet meer dan twee clubs mag uitkomen.  Meyong Zé speelde dit seizoen echter al voor drie clubs.

De Kameroenese aanvaller speelde twaalf minuten mee in het eerste competitieduel van Levante, werd vervolgens uitgeleend aan tweedeklasser Albacete en eerder deze maand definitief getransfereerd naar Belenenses.  Normaal gezien is de gehanteerde strafmaat voor een dergelijk incident een puntenaftrek van zes eenheden.

Indien zulks het geval zou zijn voor middenmoter Belenenses, dan tuimelen ze naar de onderste regionen van de Portugese rangschikking.  Ze zouden dan nog amper één puntje boven de degradatieplaatsen staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties