Steven Defour is de nieuwe Gouden Schoen

Thomas Dubois
| 0 reacties
Steven Defour is de nieuwe Gouden Schoen
Foto: © SC

Steven Defour is de nieuwe Gouden Schoen. Hij wordt de opvolger van Mbark Boussoufa die vorig jaar de prijs won.

Na een bijna twee uur durend Gala kwam Steven Defour als enige echte laureaat uit de bus. In het referendum dat jaarlijks gehouden wordt ging hij Hassan en De Sutter vooraf. Voor de 19-jarige middenvelder is het de beloning voor een jaar hard werken als voetballer. Voor de Rode Duivel ging het bijzonder snel in z’n carrière, op 18-jarige leeftijd had hij er al meer dan 30 wedstrijden opzitten bij Racing Genk, vervolgens ging hij naar Standard. Die overgang ging gepaard met heel wat wrevel. Bij Standard werkte hij zich al vlug op als een voetballer met branie die uitkomt voor z’n mening, en net daarom is hij een waardige aanvoerder van de Rouches. Hij haalde het van Ahmed Hassan en de verrassende Tom De Sutter die derde werd.
 
VTM beloofde heel wat show en die belofte werd ingelost. Het begin was bijzonder flitsend, meteen werden de vijf grote kanshebbers bekendgemaakt gevolgd door een optreden van Anouk die haar nieuwe single ‘Good God’ ten berde bracht. De vijf kanshebbers waren Biglia, Defour, Hassan, Fellaini en Sterchele. Elk apart werden ze nog eens ruimschoots voorgesteld. Niet op het veld op basis van de voetbalkwaliteiten, maar op basis van de persoon zelf via getuigenissen van familie en kennissen, gevolgd door een interview met de voetballer zelf. Behalve met Sterchele, die moet vrijdag opnieuw voetballen met Club Brugge en kon daardoor niet aanwezig zijn.
 
In vergelijking met de vorige jaren vielen er een hoop minder prijzen te winnen, de beste supporters, de maker van het mooiste doelpunt en de beste scheidsrechter werden in de bloemetjes gezet, maar daar bleef het bij. De fans van KV Mechelen bleken in de categorie van beste supporters beter dan die van Germinal Beerschot en die van Standard. Terecht, want het is dankzij die fans dat rood en geel nog steeds bestaat. Beste scheidsrechter was weinig verrassend Jerome Efong Nzolo, in een korte tijd werkte hij zich op als een immer goedgemutste spelleider, gerespecteerd door iedereen. Hij ging Frank De Bleeckere en Paul Allaerts vooraf.
 
Patrick Goots kreeg de eer om even voor tien uur de trofee uit te reiken voor het mooiste doelpunt. Die prijs ging naar Tom Soetaers van Racing Genk voor z’n doelpunt dat hij scoorde in de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Een schot van op grote afstand voorafgegaan door een fraaie dribbel. Dat doelpunt werd vervolgens nagespeeld door een paar voormalige profvoetballers, kwestie van het showgehalte nog wat op peil te houden. Na nog een muzikaal intermezzo en de laatste reportage –over Lucas Biglia- was het dan eindelijk tijd om de winnaar bekend te maken.
 
Steven Defour kwam daarbij als winnaar uit de gouden envelop. Hij haalde het van Ahmed Hassan die duidelijk meer verwacht had. Tom De Sutter werd verrassend –of misschien niet- derde in het klassement. Daarmee wordt Cercle beloond voor de goeie heenronde.
 

Een vollediger klassement krijg je binnenkort op deze site.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties