Dembele bezorgt AZ tweede uitoverwinning

Jimmy Wouters

AZ heeft zich terug in het linkerkolommetje genesteld. De Alkmaarders wonnen woendsdagavond het uitgestelde duel bij De Graafschap met 1-2. De winnende treffer kwam van de voet van Moussa Dembele.

De zege in de Vijverberg kwam moeizaam tot stand, maar was zeker verdiend te noemen. Vooral in de tweede helft was AZ duidelijk de betere ploeg.

In de eerste peridoe was de wedstrijd evenwichtiger. AZ had dan wel het meeste balbezit, maar De Graafschap kwam op het half uur toch op voorsprong. Lasse Schöne wurmde zich voorbij enkele Alkmaarse benen en schoot vervolgens beheerst binnen.

Vlak voor rust kwam AZ dan op gelijke hoogte. David Mendes da Silva haalde van 25 meter uit. Doelman Van Fessum zag de bal te laat aankomen en was daardoor kansloos.
Na de pauze was AZ veel dwingender en ging dan ook verdiend met de zege naar huis. Vlak na rust belandde een afgeweken voorzet van Pellè in de voeten van Dembele die vervolgens met links raak schoot. AZ controleerde daarna en de drie punten kwamen nooit echt meer in gevaar.

Met die drie punten klimt AZ in de stand van de elfde naar de negende stek. (AN)