Alves spant zelf zaak aan tegen AZ

Nico Wieme
| 0 reacties
Alves spant zelf zaak aan tegen AZ
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afonso Alves heeft een spoedarbitragezaak aangespannen tegen AZ. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) maakte dat maandag bekend.

Pim De Vos, de advocaat van Heerenveenspits Afonso Alves, heeft bij de KNVB een verzoek ingediend om een spoedarbitragezaak tegen AZ Alkmaar te beginnen. Alves ondertekende op 23 december een contract bij AZ. Daarop ontbreekt echter de handtekening van de heer Ribeiro, de Braziliaanse advocaat van Alves. Het contract van de Braziliaanse speler met AZ is daarom, volgens De Vos, niet rechtsgeldig.
 
“Het belangrijkste is dat een contract altijd moet worden ondertekend door de speler zelf én een zaakwaarnemer met licentie of een advocaat. Dat zijn officiële FIFA-regels. In deze zaak is dat niet gebeurd en dat wordt steeds vergeten. AZ heeft onderhandeld met zaakwaarnemers zonder licentie”, aldus de advocaat van Alves tegenover het ANP.
 
Eerder spande AZ een spoedarbitragezaak aan tegen SC Heerenveen. Het definitieve oordeel over die zaak laat nog op zich wachten. De clubs moesten er eerst zelf proberen uit te geraken. De Braziliaanse topschutter liet eerder al blijken niets te voelen voor een overgang naar de Alkmaarders. Bovendien liet Middlesbroughmanager Gareth Soutgate weten dat hij nog steeds hoopt op de komst van de aanvaller.
 
De zaak die Alves nu tegen AZ begint, is een uiterst eigenaardige beslissing van de grillige speler. Enkele dagen geleden verklaarde hij nog de brokken te willen lijmen met de club uit Alkmaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties