Verdwijnt de Sportschau vanaf 2009?

Verdwijnt de Sportschau vanaf 2009?
Foto: © SC

De Duitse profliga (DFL) wil ten laatste maandag de modaliteiten voor de uitzendrechten van 2009 tot 2012 naar de tv-zenders sturen. Tegen mei moeten de rechten verkocht zijn. Krijgt België de Sportschau nog te zien op zaterdagavond iets na 18u00?

De kans bestaat dat wij in België – behalve via satellietzenders – geen voetbal uit de Duitse Bundesliga meer te zien krijgen. De Sportschau op ARD heeft slechte kansen om te overleven. Pay-tv eist namelijk meer exclusiviteit. ARD-programmadirecteur Günter Struve gaf echter al aan te zullen vechten als leeuwen om de Sportschau te redden.
 
Tot nu toe betaalde ARD ongeveer 100 miljoen euro per seizoen. De openbare zender zou tot 130 miljoen wil bieden om de uitzendrechten te vrijwaren. De enige voorwaarde die zij stellen, is dat de Sportschau ook in de toekomst vóór 20u00 mag uitgezonden worden.
 
De ARD mag dan wel meer geld op tafel willen leggen, ze zullen er minder voor in de plaats krijgen. Op zaterdag zullen nog slechts vijf wedstrijden gespeeld worden. Op vrijdagavond zal één wedstrijd live uitgezonden worden en op zondag staan er drie matchen gepland. RTL zou de vrijdagwedstrijd live willen brengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties