Burns mag gaan testen bij Noorse Brann

Burns mag gaan testen bij Noorse Brann
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nathan Burns heeft 10 dagen de tijd om zich te bewijzen bij SK Brann. De 19-jarige spits van Adelaide United nam donderdag het vliegtuig naar Noorwegen.

Burns is een beloftevolle aanvaller die in zijn debuutseizoen bij Adelaide, vorig seizoen, meteen topschutter van de ploeg werd. Hij tekende nog maar een week geleden een nieuw contract tot 30 juni 2010, maar Adelaide verklaarde al dat het niet moeilijk zal doen mocht Burns effectief een contract krijgen. Brann nam woensdag al een andere Australiër in dienst toen het Michael Thwaite van Wisla Krakow overnam.
 
Bij Adelaide hopen ze wel dat over hun jonge spits kunnen beschikken als ze op 12 maart beginnen aan hun campagne in de Aziatische Champions League. Aangezien de transferperiode in Europa momenteel gesloten is tot 1 juli, mag dat geen probleem vormen. Burns maakt ook deel van de Australische nationale beloftenploeg, de Olyroos, en trekt mogelijk met de Joeys, de Australische nationale ploeg voor -23jarigen, mee naar de Olympische Spelen in augustus.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties