Barcelona verkleint achterstand op Real

Jimmy Wouters

FC Barcelona heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Real Madrid. De Catalanen versloegen zondagavond Osasuna in eigen huis met 1-0.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam pas drie minuten voor tijd tot stand. Met een bekeken schot verschalkte middenvelder Xavi doelman Ricardo.

Aan de overwinning van Barcelona was absoluut niets af te dingen. De Catalaanse trots speelde een karrevracht aan kansen bij mekaar, maar scoren lukte niet. Onder meer doelman Ricardo was voor rust een gesel voor de Barcelona-aanvallers.

Messi leek hem met een stiftertje te gaan verslaan, maar Nancho Monreal bracht redding op de doellijn. Drie minuten voor tijd kwam die verdiende treffer er toch waardoor Barcelona nadert tot op zes punten van Real Madrid.