Analyse Petegem neemt afstand in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 2 reacties
Petegem neemt afstand in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Alhoewel de leidersploeg zelf door het oog van de naald kroop bij Lebeke-Aalst, bouwde Petegem toch een grotere voorsprong uit. Terjoden-Welle volgt nu op 5 punten.

Niet voor het eerst dit seizoen had Sparta Petegem – 57pt heel wat moeite op bezoek bij een staartploeg. Net zoals enkele weken geleden bij Rapide kon de leider alsnog de 3 punten meegraaien bij SK Lebeke-Aalst - 17pt.
 
Voor Terjoden-Welle – 52pt begon het opnieuw pas te lopen in de tweede helft maar in de slotfase hield SKDJ Lovendegem – 25pt toch nog een verdiend punt aan huis.
 
Zeker geen hoogstaande partij voetbal van Kwik Eine – 41pt op bezoek bij een machteloos Jong Lede – 36pt. Een vroeg doelpunt was voldoende om de 3 punten mee te nemen naar Eine.
 
Ook FC Eeklo – 40pt had voldoende aan een Arsenal-score om de volle buit te pakken bij SK Lebbeke - 23pt na een best genietbare partij. De oudste Lebbeekse Club zakt ondertussen stilaan af naar de echt gevaarlijke zone en is dringend aan herbronning toe.
 
Met nog een 5-tal minuten op de stadionklok had SK Berlare – 39pt een dubbele voorsprong staan, maar moest zich uiteindelijk reppen om FC Waarschoot – 19pt van zich af te houden.
Sint-Gillis-Waas telt eveneens 39pt en dat had het vooral te danken aan het scorend onvermogen van Rapide Lebbeke - 19pt. Wie 4 keer alleen voor de doelman verschijnt en daaruit geen enkel doelpunt kan puren moet nog tevreden zijn met een gelijkspel.
 
Bij FC Vrasene – 26pt blijkt Kenny Raaymakers precies een rustpauze te hebben ingebouwd en dat laat zich zwaar gevoelen. JV Kruibeke – 28pt maakte er dankbaar gebruik van en veroverde een zeer welgekomen zege.
 
Sparta Ursel – 22pt won het belangrijke burenduel van Eendracht Aalter – 25pt met het kleinste verschil na solowerk van Steven Van Hee. De bezoekers bleken te onmachtig om het tij te doen keren.
 
Samenvatting:
Titelkandidaten: Petegem neemt meer afstand en Terjoden, dat zich zeker nog niet gewonnen geeft, blijft ruim uit de buurt van het eerste peloton.
Eindrondekandidaten: nog steeds een kwintet met Eine, Eeklo, Berlare, St.Gillis-Waas en Lede, al mag deze laatste geen steekjes meer laten vallen wil het de ambities nog kracht bijzetten.
Middenmoot: Kruibeke, Vrasene, Aalter en Lovendegem kunnen voorlopig de druk van zich afhouden. Toch blijft het zeker uitkijken naar het verloop in 4de klasse A
Degradatiegroep: SK Lebbeke en Ursel staan nog wel een ietsje voor het staarttrio maar ook hier blijft alles nog mogelijk. Met 3 gelijke spelen op rij heeft Rapide Lebbeke weliswaar Waarschoot bijgehaald maar veel zoden brengt dit voorlopig niet aan de dijk. Ook Lebeke-Aalst blijft er rotsvast in geloven. Goede wil alleen zal echter niet volstaan.
 
Periodekampioenschap:
Nog enkel Petegem telt het maximum der punten al moet het Terjoden-Welle laten voorgaan. Zoals vaker in het verleden blijft Kwik Eine op vinkenslag liggen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties