Oostenrijk niet wild te krijgen voor EK

Nico Wieme
| 0 reacties
Oostenrijk niet wild te krijgen voor EK
Foto: © SC

De Oostenrijkse voetballiefhebber staat duidelijk niet te springen voor het komende Europees Kampioenschap in eigen land. De meesten dichten hun eigen land niet veel kansen toe.

De veelbelovende oefeninterland van Oostenrijk tegen Duitsland begin februari heeft de mening van menig Oostenrijks voetballiefhebber over de waarde van de eigen nationale ploeg niet doen veranderen. Het Alpenland verloor weliswaar met 0-3 van de Duitse buren, maar in de eerste helft bracht het sprankelend voetbal en had zelfs een voorsprong verdiend.
 
Volgens een onderzoek van het ‘Humaninstitut’ uit Klagenfurt zou slechts negen procent van de Oostenrijkse voetbalsupporters zijn land goede kansen toedichten tijdens het komende EK. Maar liefst 39 procent vrezen voor een catastrofaal optreden van de ploeg van bondscoach Josef Hickensberger.
 
In dezelfde enquête ziet 18 procent van de bevraagden ‘alles open’, 34 procent ‘hoopt op een wonder.’ Ontnuchterend zijn de resultaten op de vraag naar het effect dat het voetbalspektakel voor Oostenrijk zou kunnen bewerkstelligen. Slechts 17 procent denkt dat er een ‘positieve wind door het land zal waaien’, terwijl 38 procent vreest ‘onder de voeten te worden gelopen’. Niet minder dan 45 procent denkt dat het EK ‘geruisloos zal voorbijgaan’. Opmerkelijk is dat 76 procent van de lezers een onveiligheidgevoel heeft en bang is dat er een hooliganinvasie zal plaatsvinden.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties