Theyskens - Samy: Lierse heeft NU al 30000 supporters

Ronny anthonis
| 21 reacties
Theyskens - Samy: Lierse heeft NU al 30000 supporters
Foto: © SC

Vandaag publiceren we het slotstuk van ons interview met Maged Samy en Leo Theyskens. We gaan in op een hekel punt: het stadion! Daarnaast leren we Maged Samy beter kennen en kiezen we nog enkele leuke quotes uit het gesprek!

Stadion: waar, wanneer?
LT: We denken grondig over de locaties. Lier, Grobbendonk, Emblem, Ranst … Ja, er gaan vele locaties de ronde. Hou er wel rekening mee dat wij niet zomaar te kiezen hebben en dat de overheden ook hun zegje moeten hebben.
Het is daarom mogelijk dat het niet in Lier zal zijn, we hadden al mogelijke locaties voorgesteld hier in Lier maar die zijn afgekeurd door stedenbouw of het gewest. Weet je, misschien blijven we wel hier op het Lisp … We gaan sowieso een face lift van het stadion uitvoeren en de capaciteit wat uitbreiden als het moet, daarna zien we wel.

We zijn ook nog van plan om verder naar locaties te zoeken. Het nieuwe stadion kan er toch maar pas binnen een jaar of 4 komen.
Toeschouwersaantal indien buiten Lier
LT: Neen, we zullen de mensen niet moeten overtuigen om naar Lierse te komen kijken. De mensen zullen snel in het stadion zitten! Natuurlijk moet je het volk kunnen blijven houden eens je het hebt, maar dat is de kunst van de academies, het niveau zal min of meer constant blijven door de verzekerde doorstroom!
Trouwens, alle speculatie omtrent naamsveranderingen (verwijzend naar een dia waar 'WD Lierse FC' de titel was) wil ik even tegenspreken. Er is nog geen concreet iets uit de bus gevallen wat naar wijzigingen van naam of kleuren gaat leiden! 
MS: Alles wat je nu ziet (wijst naar buiten) is binnenkort verleden tijd. De tribunes zonder comfort, het geleverde voetbal … Ik spreek luidop over waar ik in geloof en als ik zeg dat er straks 30.000 mensen naar Lierse komen kijken dan overdrijf ik niet.
VK: Ga je dan de historiek weghalen en de sfeer wegnemen?
MS: Helemaal niet! Een stadion is meer dan sfeer alleen, al moet die er natuurlijk ook zijn! Als jullie sfeer willen maken en roepen zal ik een kooi voor Voetbalkrant apart bouwen, een vakje apart waar jullie kunnen roepen zoveel jullie willen! (lacht)
30000 supporters in het stadion, teveel voor Lierse?
MS: Neen! 30000 mensen en meer is OK voor een club als Lierse! Geloof me, Lierse kan dit ook! Misschien zelfs ook zonder de andere clubs erbij. Laat mij je verrassen, toen Lierse kampioen speelde of de beker won, dan waren er énorm veel supporters naar Standard en Brussel getrokken, een volksverhuis als het ware! En als DIE supporters terugkwamen stonden er nog eens 14000 mensen hen op te wachten in het stadion … realistisch? Je ziet het nu wel, Lierse heeft het zonder te weten al verwezenlijkt, waarom kan dit dan nu niet meer!
Het is simpel, als het voetbal goed is en de resultaten zijn goed dan zullen de mensen komen.
Acties? scherpe abonnementen?
MS: We willen naar Engels model (en nu meer en meer ook in Nederland) supporters langer binden aan de club. We kunnen abonnementen aanbieden die over meerdere jaren lopen. Alleen maar voordelen voor iedereen want zo wordt alles ook goedkoper.

We spreken over multi-sport clubs dus we combineren bijvoorbeeld een fitnessabonnement met een iets goedkoper abonnement voor de voetbalclub en de voetbalclub zal hier dan een klein stukje van recupereren. Het zal 1 grote familie zijn!
Het gaat dan om pakketten. We zijn dit al aan het bekijken en volgend seizoen kan je al veranderingen zien.
Respect moet van twee kanten komen
MG: De fans hier zijn heel passioneel, dat heeft een belangrijke rol gespeeld om naar Lierse te komen. Supporters zijn de belangrijkste bron van inkomsten voor elke voetbalclub, zoveel is zeker! We zijn hen er dankbaar voor, na alle miserie staan ze hier nog! Door te komen kijken geven ze de club ook iets terug. Respect moet van beide kanten komen en dat is hier zeker aanwezig. Ik voel het elke keer weer.
Het is fantastisch hoe warm de supporters hier zijn, maar er moeten er nog meer komen!!! We zullen hen bedanken met fantastisch voetbal en acties allerhande. Zij bedanken ons op hun beurt door te blijven komen en de club te blijven steunen.
 
Maged Samy en Wadi Degla …
Wat is Wadi Degla?
De investeringsgroep rond Maged Samy en zijn broer Abdel Samy is actief in 14 landen in de sectoren telecom, olie en sport en draait een omzet van 250 miljoen Dollar, deze stijgt ook elk jaar. Maged Samy komt naar voren als frontman. Wadi Degla sports draait rond omnisport, je kan het bijna zo gek niet bedenken of het wordt aangeboden in state of the art accomodatie.
En Maged Samy?
- Hij woont reeds (wanneer hij in België verblijft) in Lier
- Spreekt voorlopig slechts 1 woord nederlands (niet voor publicatie vatbaar…)
- Wil zeker nog Nederlands leren en met de fans in het Nederlands babbelen.
- Komt over uit Egypte elk weekend gewoon om de wedstrijd te zien en keert daarna terug.
- Eet graag Belgische chocolade
- Is een vriend van Arsene Wenger (coach Arsenal)
- Is de beste klant van de Lierse Fanshop in het stadion, hij betaalt ook gewoon zijn aankopen zoals iedereen!
- Socialized graag aan de toog met de Lierse-supporters
In quotes;
- We will do very big things for this club, Leo and me, supporters moeten het zelf komen bekijken binnenkort. So come and see!
- Je zal later zien dat ik niet heb overdreven. Geef me een eerlijke kans om het bewijzen.
Key dates in het plan?
- Natuurlijk, komende zaterdag wil ik winnen!
- De fans zullen betere ervaringen hebben op EN ROND het veld. Dit 'ding' dat je nu ziet, zal je niet meer zien, verleden tijd!
- Who is Westerlo?
- Misschien hadden anderen dezelfde droom maar mislukten. Hun probleem, ik ben anders dan anderen
- This vision is only possible 1 time in 1 life
- YE? We kunnen iedereen nog recht in de ogen kijken, vrijspraak is de enige optie
- Ons team speelt nog alleen om te winnen.
Hoe je mij op korte termijn kan plezieren plezieren?
- met een Full House tegen Kortrijk, dat verdien ik nu wel toch hé ;)
Wat ik NU op dit moment graag zou hebben?
- Belgian chocolate!!!


Aangezien Samy meerdere keren het woord chocolade liet vallen zouden we het fantastisch vinden mochten de Lierse-supporters hun respect en dank betuigen door vandaag en morgen (of anytime natuurlijk) een doosje chocolade of pralines af te geven aan het secretariaat tav Maged Samy, wij zullen morgen alvast het goede voorbeeld geven ;)

Na onze babbel met Leo Theyskens en Maged Samy besloten we nog iets te drinken in het themacafe. Binnen troffen we alweer Maged aan … Pintje in de hand en grappen met enkele aanwezige supporters! Het Belgisch gevoel ligt hem dus duidelijk al wel, nu enkel het Full House dit weekend nog en ... chocolade ;)



Interviewers: Ronny Anthonis en Manuel Gonzalez
Foto's: Rita De Meyer
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties