Analyse En wat nu met Inter en Mancini?

En wat nu met Inter en Mancini?
Foto: © SC

Roberto Mancini verraste dinsdagavond de Italiaanse, en bij uitbreiding de Europese voetbalwereld, door zijn vertrek bij Inter aan te kondigen. De vragen zijn nu wanneer hij werkelijk opstapt, wie hem gaat opvolgen en wat gebeurt er met Mancini zelf.

Laat ons beginnen met de eerste vraag. Mancini kondigde zelf aan dat hij op het einde van het seizoen opstapt. Zal hij het echter nog zo lang uitzingen? Voorzitter Massimo Moratti was immers op voorhand niet op de hoogte van het ontslag van Mancini en barstte bij het horen van het nieuws uit in woede. Het is best mogelijk dat Mancini het niet meer uitzingt tot het einde van het seizoen. Ondanks een nog langdurend contract en wellicht een fikse schadevergoeding zal de schatrijke Moratti niet aarzelen om de coach buiten te gooien als hij denkt dat dat in het beste belang van de ploeg is.
 
Dat brengt ons bij de tweede vraag. Meteen dook de naam van José Mourinho op. De Portugees wordt sinds zijn ontslag bij Chelsea en elke Europese ploeg met naam gelinkt waar er een ontslag dreigt en verklaarde nog maar recent dat hij een carrière in de Serie A ziet zitten. Tweede naam in het rijtje is die van Rafael Benitez die dinsdag nog met Liverpool Inter uit de Champions League knikkerde. Sinisa Mihajlovic komt in het plaatje als Mancini meteen van het Milanese toneel mag verdwijnen. De laatste uren duikt echter een andere, meer verrassende naam op: Walter Zenga. Zenga speelde als doelman 328 wedstrijden voor Inter en zit zonder job, zijn werk als analyst bij de RAI niet mee gerekend, sinds hij in november 2007 opstapte bij Dinamo Boekarest. Hij gaf tegenover de Gazzetta dello Sport al aan dat hij niet nee kan zeggen als ze hem zouden vragen.
 
Daarbij belanden we bij de laatste vraag. Het lijkt ondenkbaar dat Mancini een langdurig contract bij een club als Inter zomaar te grabbel gooit zonder iets achter de hand te hebben. Ook Marco Tardelli, recent aangesteld als assistent-coach van Ierland, deelt die mening. Hij wist tegenover het persbureau ANSA te zeggen dat Mancini al een akkoord heeft met een buitenlandse club. De naam die daar uitdrukkelijk de bovenhand haalt, is Chelsea. Huidig coach Avram Grant ligt immers niet goed in de spelersgroep en Mancini werd eerder al gelinkt aan de Engelse club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties