Willebroek dient geen licentie in

Rombaux Gunther
| 9 reacties
Willebroek dient geen licentie in
Foto: © SC

KVC Willebroek-Meerhof zal volgend seizoen niet aantreden in tweede nationale, het dient immers geen licentie in voor Betaald Voetbal.

Nadat een controle door een extern audit was uitgevoerd, kregen de boekhouding en de financiële verplichtingen van voetbalclub KVC Willenbroek-Meerhof nochtans een goedkeuring voor dit licentiedossier toebedeeld.

Volgens de club mag men dromen van 2de klasse, maar dient deze ambitie op een gezonde basis opgebouwd te worden. De uiteindelijke beslissing om geen licentie voor Betaald Voetbal in te dienen voor het seizoen 2008-2009 steunt op verschillende standpunten.

Als eerste voorwaarde haalt de club de huidige supportersaantallen aan, waarbij het gemiddelde toeschouwersaantal van actueel 300, zeker naar 500 à 600 dient opgetrokken te worden. In de topwedstrijden noteert de club regelmatig meer bezoekende supporters dan eigen supporters. Naast de matige ticketverkoop heeft Willebroek eveneens een te laag aantal abbonees. Zelfs met de goede uitslagen van dit seizoen ziet de club geen groeimarge in de supportersaantallen.

Ook de uitbouw van supportersclub “WILL-MEE” kent evenzeer deze trage opmars. Toen de club aan de top van de klassering stond, kon er slechts voor één wedstrijd, tegen Eendracht Aalst, één volle bus ingelegd worden.

Dit gebrek aan steun dient de club ook van het Gemeentebestuur te ondergaan, die alle voorstellen tot ondersteuning rigoureus naast zich neerlegt, alhoewel de club onder de gemeentenaam en in een gemeentelijk stadion gehuisvest is.

De vraag van Willebroek ging vooral uit naar het ter beschikking stellen van een infrastructuur op niveau van 2de klasse. Zo wenst het Gemeentebestuur niet in te gaan op een vraag om de verlichtingsinstallatie uit te rusten met een gemiddelde lichtsterkte van 400 lux. Ook bracht de club de veiligheid rond het stadion ter sprake, want aangezien in 2de klasse de voetbalwet van toepassing is, dient de club over een gescheiden inkom en gescheiden drank en eetgelegenheid te beschikken om niet te spreken over extra maatregelen bij wedstrijden met een verhoogd risico.

Al deze redenen hebben de verantwoordelijke van de club er spijtig genoeg toe verplicht de indiening van een licentieaanvraag voor één seizoen in de kast op te bergen. Het gezonde ondernemersverstand diende hier, boven het supportershart, te primeren, kwestie van de clubwerking verder op een gezonde basis in goede banen te leiden en geen dodelijke avonturen aan te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties