'Overname Geel volgende maand een feit'

Dirk Pieters
| 0 reacties
'Overname Geel volgende maand een feit'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geel blijft maar aanmodderen in de tweede klasse. De ploeg staat helemaal onderaan het klassement te bengelen en ook Geel-voorzitter William Verkest beseft dat het tijd is voor verandering. Het ziet er naar uit dat Geel volgende maand wordt overgenomen.

De Egyptische investeringsgroep Wadi Degla, die ook al Lierse SK en KV Turnhout in handen heeft, zou bij Geel dan ook de touwtjes in handen hebben. "Ik wil liever opgaan in één grote Kempische club dan op eigen houtje aanmodderen in derde of vierde klasse." Een uitspraak die Geel-voorzitter Verkest duidelijk meent, nadat hij de Geelse bestuursleden Fons Back en Rudi Plessers intussen heeft geschorst omdat ze de deal willen tegenhouden.

Afgelopen weekend verspreidden Fons Backx en Rudi Plessers onder de Geelse supporters pamfletten tegen een overname door het Egyptische Wadi Degla. "Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar de manier waarop Backx en Plessers te werk gingen, schoot in het verkeerde keelgat. Er is gewoon geen enkel ernstig alternatief. Als we op eigen houtje verder willen, zullen we hopeloos afglijden, simpelweg omdat we te weinig financiële middelen hebben."

Ook in Lier verwacht men niet veel problemen meer. "Dinsdagavond hadden we nog een positief gesprek met William Verkest. Ik denk dat volgende maand alles in kannen en kruiken is." Dat Lierse en Geel mekaar aan het einde van de competitie nog ontmoeten, mag geen beletsel zijn. "Wij hebben aan de voetbalbond gevraagd of men daar graten in zag en dat bleek niet het geval."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties