Belgacom gaat voluit voor verlenging televisiecontract

Belgacom gaat voluit voor verlenging televisiecontract
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als de Profliga het komende week eindelijk eens geraakt over de competitiehervorming kan de biedingsprocedure voor de televisierechten eindelijk opgestart worden. Huidige rechtenhouder Belgacom lijkt alvast niet van plan te wijken voor de concurrentie.

Jean-Charles De Keyser, de grote baas van Belgacom TV, is ervan overtuigd dat zijn bedrijf de televisierechten ook dit keer zal binnenhalen. "Bij Belgacom TV ligt er geen enkel scenario zonder Belgisch voetbal op tafel", laat De Keyser weten in De Morgen. "Of het opnieuw 36 miljoen gaat worden, dat weet ik niet, daarvoor moeten we eerst de onderhandelingen afwachten."

De Keyser hoopt wel dat de clubs straks een akkoord bereiken over een competitiehervorming, zodat de rechten in één pakket verkocht kunnen worden. "Ik geloof niet in de organisatie van een kampioenschap waarbij de clubs zelf hun rechten verkopen. Stel je voor dat een van de telecomoperatoren de rechten van Club Brugge koopt en de andere die van Standard. Dan moeten de supporters Brugge-Standard met het ene systeem bekijken en Standard-Brugge met het andere. Dan heb ik het nog niet over de logistiek, productie en captatie van die matchen. Je krijgt zo totale chaos in het Belgische voetbal."

En een competitiehervorming, dat ziet Belgacom best zitten. "Het zou niet slecht zijn om met minder clubs te spelen. Zestien clubs en op het einde play-offs zou voor meer spektakel en spanning zorgen. Het kampioenschap heeft duidelijk nood aan meer dynamiek", besluit De Keyser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties