Belgische refs geen meerwaarde voor eredivisie

Belgische refs geen meerwaarde voor eredivisie
Foto: © SC

De Nederlandse oud-scheidsrechter Mario van der Ende maakt zich sterk dat het Belgisch-Nederlandse uitwisselingsproject betreffende scheidsrechters binnenkort verleden tijd is. Hij vindt namelijk dat onze scheidsrechters geen meerwaarde bieden.

De ex-toparbiter zegt dit in een column voor het Nederlandse tijdschrift ELFvoetbal. Na de gebeurtenissen in de slotfase van de wedstrijd tussen VVV Venlo en NEC verwacht hij dat het nooit meer lang kan duren alvorens Nederlandse clubs in opstand komen tegen dit volkomen mislukte project. 

"Zo'n kolossale arbitrale blunder als die de uitslag van VVV-Venlo-NEC beïnvloedde, is tegenwoordig niet veel meer op de Nederlandse velden te vinden. In één actie werd zowel de handsbal als ook de overduidelijke buitenspelpositie van NEC-er Bas Sibum (de oorzaak voor de 1-2) over het hoofd gezien."

Het ergerde hem nog meer dat scheidsrechter Vervecken na afloop van het duel en ondanks het zien van de overduidelijke TV-beelden bleef volhouden dat het geen buitenspel was. 

Hij is er dan ook van overtuigd dat er binnenkort geen Belgische scheidsrechters meer te zien zullen zijn in Nederland. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties