Van Gaal: 'Doel? Degradatie vermijden'

Philippe Crols
| 0 reacties
Van Gaal: 'Doel? Degradatie vermijden'
Foto: © SC

Louis Van Gaal zal dit seizoen niet meespelen voor de titel. Dat is al langer duidelijk. Het team van de ex-bondscoach, AZ, lijkt zelfs nog tegen de degradatie te zullen moeten vechten.

Enkele weken geleden wilde men zich bij AZ nog richten op het behalen van de play-offs voor Europees voetbal. Daarvoor moet de club uit Alkmaar nog wel negen punten goedmaken op de nummer negen. Louis Van Gaal is realistisch en verandert het geweer van schouder.

"We moeten onze ambities bijstellen. De achterstand op Utrecht maken we niet meer goed. Degradatie voorkomen is het nieuwe doel. Normaal moet dat lukken, maar het moet absoluut beter dan zaterdag tegen De Graafschap", weet Van Gaal. De trainer weet ook waar de oorzaak zit. "Voor een groot deel is het een mentale kwestie. Heel wat van mijn spelers zitten er mentaal doorheen. Ze wonnen al twaalf duels niet meer en dat is niet goed voor het vertrouwen."

Het Alkmaarse publiek riep ook tijdens de wedstrijd: "Wij willen voetbal zien." Van Gaal was eerlijk in zijn antwoord: "Die mensen hebben gelijk."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties