Scheringa: 'Van Gaal blijft!'

Nico Wieme
| 0 reacties
Scheringa: 'Van Gaal blijft!'
Foto: © SC

Louis van Gaal neemt op het einde van het seizoen geen afscheid van AZ. Althans dat is de mening van Dirk Scheringa. Daarmee ontkracht de AZ-voorzitter de eerdere berichtgeving over een voortijdig vertrek van de succescoach.

Eerder kon u al lezen dat Louis van Gaal het op het einde van dit seizoen voor bekeken houdt als trainer van AZ. De informatie die het Algemeen Dagblad verspreidde, is onzin volgens Dirk Scheringa. De voorzitter van de Alkmaarders verwacht dat Van Gaal gewoon voortdoet komend seizoen.
 
“Louis van Gaal is nog steeds de meest geschikte trainer voor AZ”, meldt Scheringa aan Sportweek. “Wij ontslaan hem niet en hij neemt geen ontslag. Ik heb nog steeds een warme band met hem. Louis heeft een contract tot 2010. Wij weten wat we moeten doen om er weer bovenop te komen. En dat is met Louis van Gaal.”
 
Ondanks de mooie woorden van Scheringa is er vanmiddag wel een crisisberaad geweest tussen de spelers en Van Gaal. De trainer heeft hierbij aangegeven dat het 'twee voor twaalf' is, aldus technisch directeur Marcel Brands. Hij ontkent dat Van Gaal hierbij zijn positie ter discussie heeft gesteld, zoals diverse media melden.
 
“Het was een zeer pittige discussie waarbij harde woorden zijn gevallen. In zijn emoties heeft Van Gaal duidelijk gemaakt dat hij het in zijn eentje ook niet kan. Hij heeft gevraagd of hij nog de steun van de selectie heeft en daarbij kwamen veel positieve reacties los uit de spelersgroep”, ontkracht ook Brands de berichten over een mogelijk vertrek van de ex-bondscoach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties