Edegem en Malle pakken de volle buit

Dirk Pieters

Puurs – Hasselt 5-4 (3-0)

Door een miserabele prestatie schakelde Hasselt zichzelf uit voor de lucratieve deelname aan de playoffs en bewees gelijktijdig aan Klein Brabant een geweldige dienst.

Puurs, stroef verdedigend met doelman Beaudoux in een glansrol, strafte de bezoekende nonchalance af en kan zich opmaken voor een verlengd verblijf bij de elite. Puurs liet door bezoekende fouten uit tot 3-0. In het begin van de tweede helft miste Hasselt zelfs een strafschop. Toen Hasselt dan toch op zoek kon naar puntengewin, werd weer balverlies geleden en kwam de smadelijke 5-2 op de tabellen. De bezoekende trein trok zich nog een keer op gang maar strandde op 5-4.

Doelpunten: 12" De Pauw 1-0, 17' Amraoui 2-0, 20' Anton Martinez 3-0, 24' Helli 3-1, 28' Goessens 3-2, 32' Rezki 4-2, 34' De Pauw 5-2, 37' en 39' Belmhani 5-3 en 5-4.
Frameries – Edegem 0-4 (0-1)

De Junkies trokken van meet af een verdedigende gordel op voor hun doelman Pagetta en liet Edegem het balbezit. Dat leidde kort voor de pauze na een mooie combinatie tot de 0-1. Na de rust toonde Frameries iets meer aanvallende impulsen. Gescoord werd er echter niet meer tot in het laatste kwart de bezoekers de wedstrijd helemaal naar hun hand zetten. Na de 0-3 gokte thuiscoach Persichetti nog met André Vanderlei als vliegende doelman. Doelman Rousseau kreeg het wel nog druk maar gevolgen waren er niet.

Door het verlies van Hasselt in Puurs maakte Edegem in het zicht van de deelname aan de playoffs beslist een goede beurt.

Doelpunten: 18' S. El Haoual 0-1, 31' Ajouaou 0-2, 32' S. El Haoual 0-3 en 36' Ajouaou 0-4.