VVV geeft kostbare zege zomaar uit handen

Jimmy Wouters

VVV- Venlo had alles in handen om Excelsior Rotterdam definitief de rode lantaarn toe te wijzen en op die manier de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Op Woudestijn zetten de Rotterdammers echter een uitzichtloze situatie alsnog recht: 2-1.

In de eerste helft van de degradatietopper golfde het spel aardig op en neer, maar waren de betere kansen voor de bezoekers uit Venlo. Na tien minuten kwam VVV al op voorsprong. Na een verre uittrap van doelman Kevin Begois opende Karim Soltani de score. De bezoekers bleven veruit de gevaarlijkste ploeg, maar kenden ook de nodige pech met een schot van Oost op de paal en een inzet van Soltani die op de lat strandde.

Vlak na rust zag alles er nog beter uit voor de bezoekers. Na vijf minuten in de tweede periode werd Geert den Ouden immers met rood van het veld gestuurd na een botsing met Reekers. VVV bleef beter maar verzuimde om Excelsior de genadeslag toe te kennen. Oost was er nog het dichtst bij, maar hij zag zijn penalty gestopt worden door Graafland.

Die penalty was het sein voor Excelsior om er opnieuw in te geloven. De Rotterdammers kwamen opzetten en geraakten dankzij een knullige fout van Begois op gelijke hoogte (doelpunt van Van Steensel). Twee minuten later maakte Braber het Rotterdamse feest compleet door de 2-1 op de bordjes te plaatsen.

Excelsior telt nu evenveel punten als VVV, dat wel een beter doelsaldo heeft. Alleen de laatste van de Eredivisie degradeert rechtstreeks, de nummers 16 en 17 spelen play-offs om het behoud. (AN)