Wedstrijdverslagen 2 prov A.O-Vl van de 27ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

De toppers laten op drie speeldagen van het einde geen steek vallen,zowel Bellem als Nevele wonnen hun wedstrijd. Volgende week zijn er geen wedstrijden in al de provinciale reeksen. Op 12 april is het menens want dan staan ze oog in oog in Bellem.

De Pinte - Bellem 0-3

Het was een verdiende zege voor de leiders. Met als stuurman Copermans die goed was voor twee doelpunten in de 19' en 44'. De thuisploeg kon echter geen vuist maken en lieten zich achterin wel op kleine foutjes betrappen.

In de tweede helft was de kous af voor de thuisploeg. Als Feys het derde doelpunt maakte voor de bezoekers in de 53'. Dus blijft Bellem drie punten voor op naaste concurrent Nevele, eindstand 0-3.

Nevele - Machelen 1-0

Op eigen veld kon de thuisploeg maar éénmaal scoren. Ze hadden wel een handvol kansen. Maar op het halfuur konden ze toch een treffer tegen de netten krijgen via Van Kerschaver 1-0.

Machelen toonde zich echter voorin zeer onmondig. En dat leek nooit in staat om een punt mee naar de thuisbasis te nemen, eindstand 1-0.

Olsene - FC.Latem 1-0

De thuisploeg die derde staan in de stand op ruime achterstand van één en twee, konden toch in de 20' op voorsprong komen. Op een inworp van Cortvriendt die een been van een Latemse verdediger terecht kwam kon zo Seews de bal in doel deponeren.

In was een partij die beide ploegen met enkele goede kansen zouwel in de eerste of tweede helft een waardig gelijkspel zou opleveren. Dat was billijk geweest zijn, eindstand 1-0.

Zingem - FC.Merelbeke 0-0

In de eerste helft liet Vermeire (Zigem) twee goede doelkansen onbenut. Aan de overzijde kon Ozer ook niet scoren.

Na de rust verzuimde Joye om de bezoekers op voorsprong te trappen. Het was een billijk partij in een matige wedstrijd die op een gelijkspel eindigde 0-0.

Gavere Asper - Drongen 1-1

De thuisploeg haalde pas in de tweede helft de bijl boven. Het was op achterstand gekomen al snel in de eerste helft. In de 7' scoorde Mestdagh 0-1.

Na de rust bleef Gavere Asper het niveau houden van de de eerste periode. Maar konden maar in de 77' gelijkmaken via Hubau 1-1. Drongen behaalde een punt uit een minimun van kansen, eindstand 1-1.

Zomergem - Lembeke 1-0

Een belangrijke zege voor de thuisploeg, die nog een waterkansje op het behoud heeft. Het was een pittige partij die maar op het einde beslist werd. In de 70' een dubbele koprol van Haerens die wit-rood op winst trapte 1-0.

Toch eindigde de partij langs beide kanten met tien. Van De Velde (thuisploeg) kreeg tweemaal geel, en ook voor de bezoekers kon Meyvaert vervroegd de kleedkamer opzoeken, eindstand 1-0.

LS.Merendree - Assende Boekhoute 4-0

Voor thuisploeg was het een makie om de rode lantaarn op een zijspoor te plaatsen. In de eerste helft boden ze nog veel weerwerk. Maar LS kon de 1-0 op het bord prikken via De Wulf.

In de tweede helft konden ze een grotere afstand nemen. Toch zijn ze op basis nog niet verzekerd van het behoud. Helderwert (2-0 in de 65'), en Van Driessche breidde er een suppliem einde aan 4-0 de eindstand.