Wedstrijdverslagen 3 prov A.O-Vl van de 27ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

FC.Zelzate is een stap dichter gekomen bij de titel na winst op FC.Kleit. De strijd om de eindronde te spelen is KFCO.Gent voorbij want ze gingen buitenshuis de boot in bij SLV.Zelzate. Maria Aalter won wel de degradatie duel van Belzele maar zeer krap.

FC.Kleit - FC.Zelzate 1-2

Het was een genietbare wedstrijd waar de thuisploeg al in de 14' op winst kwam via De Meyer. Maar door het geleverde werk in de tweede helft werden de bezoekers beloond.

Ze konden met de zege richting kanaalzone trekken. In de 70' maakte De Buck de gelijkmaker en Beauprez kon de winninggoal in de 83' tegen de netten duwen. Zoudat FC.Zelzate een stapje dichter bij de titel komt, eindstand 1-2.

Vinkt - Poesele 0-0

Het was een bescheiden partij waar beide de punten deelde. Toch staan ze dicht bij de degradatie zone maar de komende drie wedstrijden zal wel uitsluitsel geven, eindstand 0-0.

Belzele - Maria Aalter 0-1

De thuisploeg had de betere kansen maar konden niet afwerken. Het was de staartploeg die aan het langste eind trok.

Diep in de tweede helft konden ze het laken naar zich trekken. Aan de basis van het enige doelpunt lag De Baere 0-1 (77') dit was tevens de eindstand.

Wippelgem - St.Kruis Winkel  1-1

Het was Wippelgem die de bezoekers al heel snel bij de keel greep. In de 4' was het al 1-0 met een doelpunt van Mistiaen. Bij de thuisploeg liet Van Daele het na op het verschil te maken en verder uit telopen.

Na de rust kwam St.Kruis Winkel meer het neus aan het venster steken aan het doel van Wippelgem, maar de afwerking bleef achterwegen. In het derde kwartier kwam het dan toch uit in deze evenwichtige partij. In de 84' prikte Vervaet nog de gelijkmaker op het bord 1-1 de eindstand.

Hansbeke - Zeveren 1-2

Zeveren was een uur de betere ploeg en het voetbalde een verdiende 0-2 bonus bij elkaar. Een doelpunt in de eerste periode via Van Damme 23' en bijna op het uur de tweede treffer door De Wulf 0-2.

Na een uitsluiting van Heysse kwam Hansbeke beter in de wedstrijd, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam het niet 1-2 door Bultynck in de 79', eindstand 1-2.

St.Muide - Knesselare 2-1

Het was de thuisploeg die op basis van de aantal kansen verdiend de zege in eigenhuis kon houden. Het was Van Damme en De Baere die zorgde voor de 2-0.

In de slotfase kon Cornelis nog milderen naar 2-1. Zoudat St.Muide nu op een derde plaats genesteld is in de klassering en zo Knesselare achter zich laat, eindstand 2-1.

SLV.Zelzate - KFCO.Gent 1-0

SLV.Zelzate nam de eerste helft voor zijn rekening. Boudry scoorde een knap doelpunt in de 23' (1-0). Maar hij liet ook mooie kansen onbenut.

Na de rust kregen beide ploegen nog enkele prachtige kansen, maar zowel Wintein als Raman konden de netten niet meer rond zetten, eindstand 1-0.

Bassevelde - Exc.Mariakerke 4-1

De bezoekers namen wel een snelle start, ze scoorde al in de 8' via Praet 1-0. De Klauwaarts konden nog in de eerste helft orde op zaken stellen. Ze kwamen op voorsprong met doelpunten van Van De Veire (15') en Van Vooren op het halfuur 2-0.

Na de koffie werd de druk op het bezoekende doel opgedreven. Er kwamen uit verschillende fase nog twee doelpunten uit. Een op schrafschop van Verhaegen en van De Neve, eindstand 4-1.