Roorda vervangt uitstekend geblesseerde Gomes

Nico Wieme
| 0 reacties
Roorda vervangt uitstekend geblesseerde Gomes
Foto: © SC

PSV speelde gisteren in de heenmatch van de kwartfinales van de UEFA Cup 1-1 gelijk op het veld van Fiorentina. Na een uur moest doelman Gomes het veld verlaten. Coach Sef Vergoossen toonde zich achteraf tevreden over zijn vervanger, Bas Roorda.

Sef Vergoossen haalt uitstekende resultaten met PSV. In de Nederlandse competitie heeft zijn ploeg de titel voor het grijpen en ook Europees loopt het uitstekend. Nadat in de vorige ronde Tottenham werd uitgeschakeld, lijkt een nieuwe stunt tegen Fiorentina in de maak. De Eindhovenaren behaalden een verdienstelijk 1-1-gelijkspel in Italië, maar moesten na uur wel zonder doelman Gomes verder.
 
De Braziliaan raakte bij een 1-0-achterstand geblesseerd bij een uittrap en verliet op een draagberrie het veld. Vermoedelijk liep de PSV-doelman een scheur of verrekking in de kuit op. Vrijdag volgt er verder onderzoek en zal de ernst van de blessure aan het licht komen.
 
Door het uitvallen van Gomes kreeg Bas Roorda (foto) de kans om zich voor het eerst aan het PSV-publiek te tonen. De reservekeeper deed het uitstekend en hield zijn netten schoon. Hij maakte een paar knappe reddingen. “Hij straalde rust uit. Dat is prettig voor de groep en ook een compliment voor Bas”, aldus Vergoossen in De Telegraaf.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties