Mathijssen: 'Standard wordt verdiende kampioen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Mathijssen: 'Standard wordt verdiende kampioen'
Foto: © SC

Jacky Mathijssen praatte in Studio 1 op een ontspannen manier met Tom Coninckx. De Club Bruggetrainer gaf toe dat Standard de verdiende kampioen wordt en dat hij de impact van zijn woorden bij een topclub een beetje onderschat heeft.

Wie vrijdagavond Studio 1 zag, zal zich waarschijnlijk eens de ogen uitgewreven hebben. Jacky Mathijssen presenteerde zich op een heel andere manier dan we van hem gewoon zijn. Al is het niet de eerste keer dat de Club Bruggecoach zich zo opstelt tegenover de pers. Voetbalkrant maakte tijdens de Familiedag in Bellewaerde een informele babbel met de ex-doelman en ook dan presenteerde hij zich als een ontspannen, positief ingestelde en correcte man.
 
VRT-journalist Tom Coninckx zocht Mathijssen in Knokke op, toen die een strandwandeling met zijn dochter maakte. De Clubtrainer beseft dat Standard recht op de titel afstevent. “En het zal een verdiende kampioen zijn”, vertelt de Limburger. “Ze hebben een knap parcours neergezet. Standard is 28 wedstrijden ongeslagen. En daar heb ik niets op aan te merken. Er zijn ploegen die dit seizoen een helft beter waren dan Standard, zoals Club Brugge, maar dat is niet genoeg.”
 
Mathijssen kreeg dit seizoen in de media de wind volop van voren. Helemaal anders dan hij bij Charleroi gewoon was. “Toch bescherm ik mijn spelersgroep niet te veel”, vindt hij. “Dat is mijn aard. En dat hoort bij de taak van een trainer, vind ik. Intern moet je over alles kunnen praten. Dan ben ik ook hard als het moet.”
 
Extern zal de gecontesteerde coach zijn spelersgroep nooit aanvallen. Wie dat als trainer doet, snijdt in zijn eigen vel, vindt Mathijssen. “Ik ga mijn eigen product, mijn spelers niet aanvallen, dat kan ik als trainer niet maken.”
 
De trainer van blauw-zwart wou ook nog eens terugkomen op Logan Bailly die na de wedstrijd tegen Racing Genk zijn roze trui aan hem wou aanbieden. “’Ik deel graag uit en dan moet je ook kunnen incasseren. Ik had dat shirt dus zeer graag aangenomen, maar ik had Bailly echt niet gezien. Ik was zo geconcentreerd op die wedstrijd en de verwerking achteraf, dat alles wat rondom mij gebeurde, totaal aan mij voorbijging.”
 
Mathijssen beseft als geen ander dat hij bij Club in een totaal andere wereld terechtgekomen is. Ieder woord, elke komma, iedere nuance wordt uitvergroot. “Het is vreemd dat ik soms een uur met een journalist praat om daarna in de krant een vervormd verhaal te moeten lezen. Daar had ik geen rekening mee gehouden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties