Standard moet opletten voor leegloop

Anthony Van der Planken
| 20 reacties
Standard moet opletten voor leegloop
Foto: © SC

Standard stevent af op een oververdiende titel, de eerste in 25 jaar. Luik maakt zich dan ook op voor een nooit geziene titelviering, maar moet tegelijkertijd wel oppassen voor de kater.

De club moet immers opletten voor een heuse leegloop tijdens de zomer. Verschillende spelers azen immers op een transfer.

De grootste kanshebber is Milan Jovanovic. De Servische topschutter wordt elke transferperiode gelinkt aan andere clubs en dat zal dit keer niet anders zijn. Niets lijkt Jovanovic nog te kunnen overtuigen om in Luik te blijven. “De kans dat ik vertrek, is 99%”, liet hij dit weekend nog weten.

Ook spitsbroeder Dieumerci Mbokani zou Luik wel eens kunnen verlaten. Mbokani is de wispelturigheid zelve. De ene week laat hij weten te willen vertrekken, de andere week wil hij toch blijven. Ook het bestuur heeft ernstige twijfels bij de grillen van Mbokani en riep de spits al meermaals op het matje.

Dante liet zich dit seizoen eveneens al uit over een eventueel buitenlands avontuur. De linksachter ziet een transfer wel zitten, vooral omdat de nieuwe Belgische fiscale wetgeving hem naar eigen zeggen veel geld kost. Een contractsaanpassing zou hem toch nog kunnen overtuigen om te blijven.

Dantes landgenoot, Marcos Camozzato, dreigt ook te vertrekken. De rechtsachter speelde een ijzersterk seizoen en kan op heel wat interesse rekenen, vooral uit Italië. Marcos' manager liet dan ook al weten dat de kans groot is dat de Braziliaan straks vertrekt.

Verder zijn er natuurlijk jonge talenten als Steven Defour, Axel Witsel en Marouane Fellaini die op de lijstjes van heel wat Europese topclubs staan.

Er wacht Standard dus een zware taak deze zomer. De huidige spelersgroep intact wordt allesbehalve evident. Wellicht kan een eventuele deelname aan de Champions League de spelers wel overtuigen, maar Standard moet daarvoor eerst de voorrondes (als niet-reekshoofd) overleven. Voor het Belgisch voetbal zou het alvast een opsteker zijn moest Standard met de huidige spelersgroep Europa intrekken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties