Liverpool en Arsenal moeten seizoen redden

Yves Dekoning
| 3 reacties
Liverpool en Arsenal moeten seizoen redden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool en Arsenal nemen het voor de derde keer in een week tijd tegen elkaar op. De voorbije twee ontmoetingen eindigden op 1-1. Dit keer moet er een winnaar uit de bus komen, desnoods na strafschoppen.

In Liverpool waren ze heel blij met het gelijkspel op Arsenal. De Reds vertrouwen op de steun van het uitzinnige publiek op Anfield om het af te maken. Voor Liverpool is de Champions League de enige kans om het seizoen nog enige glans te geven, maar ook de strijd om de vierde plaats in de competitie is nog niet gestreden. Ook Arsenal heeft nog ambities in de Premier League, maar de Gunners moeten zes punten goedmaken op Manchester United en ook Chelsea staat nog voor Arsenal. De kortste weg naar succes lijkt voor beide teams de Champions League. 

Rafael Benitez probeert de druk alvast bij Arsenal te leggen door te benadrukken dat de Champions League de enige trofee is die ze dit seizoen kunnen winnen. Hij gelooft dat de Gunners de Premier League uit hun hoofd hebben gezet. Liverpool stoot door als het 0-0 blijft, maar Benitez wil scoren. Hij verwacht dat Arsenal ook zal scoren, maar zijn de Reds hebben een zege in de Champions League hard nodig. Benitez is er zeker van dat Arsenal zal lijden onder de sfeer op Anfield. "Het is heel moeilijk om 90 minuten op te tornen tegen onze fans."

Volgens Arsene Wenger kreeg Arsenal afgelopen weekend een klap te verwerken, maar zijn de Gunners niet uitgeteld. Hij gelooft nog in de titel, maar eerst moeten ze alles geven om Liverpool opzij te zetten. "We kunnen Liverpool op Anfield verslaan en moeten ons daarop focussen. Liverpool heeft de luidste fans ter wereld, maar het is aan ons om ze het zwijgen op te leggen." Wenger wil zo snel mogelijk scoren in Liverpool.

Zal vermoeidheid een rol spelen in de partij? De Liverpoolspelers lijken in ieder geval frisser dankzij het rotatiesysteem van Benitez. Dat kostte hen eerder op het seizoen punten, maar werpt nu zijn vruchten af. Behalve de langdurig geblesseerden ligt alleen Jermaine Pennant in de lappenmand. Bij Arsenal kan Robin van Persie ondanks een blessure spelen. Wenger moet zich vooral zorgen maken over Tomas Rosicky, die komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties