Flament mag dit seizoen mogelijk niet meer fluiten

De Nijs Michael
| 23 reacties
Flament mag dit seizoen mogelijk niet meer fluiten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent en STVV openden de vorige speeldag met een spektakelstuk: 5 goals, 3 rode kaarten en heel wat heibel. Veel tumult werd veroorzaakt door foutieve beslissingen van scheidsrechter Flament en de kans bestaat dat het seizoen van de scheids voorbij is.

Het is niet de eerste keer dat Flament op de korrel wordt genomen, zo was hij ook de gebeten hond na de wedstrijd Cercle Brugge-Germinal Beerschot. Toen keurde hij op aangeven van zijn assistent twee loepzuivere doelpunten van Malki af wegens buitenspel en na Brussels-Lokeren protesteerde Georges Leekens fel omdat de scheidsrechter een doelpunt van de thuisploeg goedkeurde na een voorafgaande fout op Tiko. De zwaarste blunder beging hij echter vorige vrijdag. Toen duwde hij tijdens Gent-STVV een rode kaart onder de neus van Fadiga, intussen is er nog steeds geen mens die een reden heeft voor de uitsluiting van de thuisspeler. Daarna ontspoorde de wedstrijd helemaal, zo liep een supporter het veld op, raakte de bezoekende bank slaags met stewards en kregen twee bezoekende spelers rood.

Scheidsrechtersbaas Jeurissen laat intussen weten dat het verslag van de waarnemer van de scheidsrechterscommissie nog niet bekend is, maar als dat negatief is zal Flament even uit de vuurlinie gehaald worden volgens zijn baas. "Ik heb ook tv-beelden gezien en kan me inbeelden dat Flament geen goede beoordeling krijgt. Als effectief blijkt dat Flament fouten heeft gemaakt is het wellicht beter om hem even op non-actief te zetten", vertelt Jeurissen deze morgen in de krant. Het is niet duidelijk of de scheidsrechter zijn carrière in de hoogste afdeling definitief afgelopen is na de flaters van afgelopen vrijdag. "Voor een eindevaluatie is het te vroeg, eind mei evalueren we alle scheidsrechters", gaf Jeurissen nog mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties