KBVB wil sterkste ploeg naar Peking sturen

Mathias Dumarey
| 5 reacties
KBVB wil sterkste ploeg naar Peking sturen
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalbond wil hoge ogen gooien op de Olympische Spelen in Peking en dus moet de sterkst mogelijke ploeg straks geselecteerd worden. Toch lijkt dat nog enkele problemen te geven.

Standard Luik is zo goed als zeker van een ticket voor de voorronde van de Champions League. Die voorrondes worden afgewerkt op 13 en 27 augustus. De Rouches zouden wel eens de hofleverancier kunnen worden voor de Olympische ploeg en dus zitten de KBVB en Standard met de handen in het haar.

De selectie wordt samengesteld door beloftencoach Jean-François de Sart en bondscoach René Vandereycken. In het slechtste geval zal Standard het moeten stellen zonder Steven Defour, Axel Witsel, Réginal Goreux, Marouane Fellaini en Landry Mulemo. Het zijn stuk voor stuk basisspelers van de huidige leider in de competitie. Defour liet wel al weten dat hij de voorkeur geeft aan een CL-voorronde.

Standard heeft ondertussen ook al een brief gestuurd naar de UEFA. Daarin heeft de club gevraagd om de derde voorronde te laten spelen op 27 augustus en 3 september. In Nederland is alles alvast al opgelost. Beloftencoach Foppe De Haan heeft al laten weten dat hij geen spelers zal meenemen van teams in de voorronde van de Champions League aan de slag moeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties