Wedstrijdverslagen 2 prov A.O-Vl van de 28ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

De topper in de reeks eindigde onbeslist.Met nog twee speeldagen te gaan kan het nog alle kanten uit.Olsene staat op een veilige drie plaats.En in de degradatie zone verloor Assenede-Boekhoute van naaste concurrent Zomergem met ruime cijfers.

Zingem - Sleidinge 1-1

In de eerste helft was het Sleidinge die in de aanval trok. De thuisdoelman pakte met enkele fraaie tussenkomsten uit maar moest zich later toch gewonnen geven. In de 41' met een doelpunt van Penny 0-1.

Na de rust kwam de thuisploeg sterk opzetten. En al heel vroeg in de partij stonden de bordjes gelijk 1-1. Dit via een kopbaldoelpunt in de 47' van Foucquet. Zingem had de weg naar doel gevonden maar tot score kwamen beide ploegen niet meer.

Althans kwam Zingem dicht bij de winnende treffer, als eerst Vermeiren naar doel trapte en daarna kwamen er nog twee kansen voor Dubbeloy en Vandercruyssen maar het bleef na 90 minuten 1-1.

Assenede Boekhoute - Zomergem 1-5

De strijd om degradatie ligt in zijn beslissende plooi, met een fel gewijzigde ploeg is Assenede Boekhoute zeker dat ze volgend seizoen naar derde provinciale zakt. Er waren veel blessures en schorsingen en waren een maatje te licht voor de bezoekers die zeker nog veroordeeld zijn om te zakken.

Het was Zomergem die tot goede combinatie's kwam, in de 12' maakte de man van de wedstrijd De Ridder er 0-1 van. Met een gerust gemoet konden ze gaan rusten. In de 34' verdubbelde De Ridder de score 0-2 bij de rust.

Na de verdiende rust dreven de bezoekers de score nog op in de 55' werd het 0-3 via Neirynck. Voor de thuisploeg kon Forcellini nog milderen naar 1-3 maar meer zat er niet in. Op het einde van de wedstrijd scoorde De Ridder zijn derde doelpunt van de middag 1-4 en Pennoit breide er nog een vijfde aan toe in de 87'. eindstand 1-5.

FC.Latem - De Pinte 2-2

Beide ploegen staan in de middenmoot van de klassering, in een zeer boeiende derby klommen de bezoekers op voorsprong. Het was Vromant die in de 25' de netten bol zetten 0-1.

Na de rust speelde FC.Latem op het karakter op zoek naar de gelijkmaker. Dit werd beloond want in de 60' schoot Hostijn raak 1-1. De Pinte kwam daarna verdiend op voorsprong op vij minuten van het einde kon Janssens er 1-2 van maken.

De thuisploeg bleef aandringen om toch nog de gelijkmaker op het bord te krijgen. Dat kregen ze maar dat was wel een vel betwiste doelpunt waar de bezoekers niet tevreden met waren. De scheidsrechter zag het anders en zou kon De Vreese de 2-2 op het bord neerzetten, eindstand 2-2.

FC.Merelbeke - LS.Merendree 0-0

In een rommelige wedstrijd waren de beste kansen voor de bezoekers, aan gebrek van inzet konden ze niet scoren. Ze vonden op hun weg een goede thuisdoelman die hun van een belangrijke zege hield.

We zagen een zwak FC.Merelbeke die in de 90' maar één goede kans schiepen, eindstand 0-0.

Gavere Asper - Adegem 3-1

In de 22' kwam de thuisploeg op voorsprong het was Dettmaring die de 1-0 op het scorebord bracht. Nog net voor rust was alles terug over te doen, toen Savat de 1-1 scoorde.

Het was een evenwichtige wedstrijd ook in de tweede helft, Gavere Asper kwam wel terug aan de winst. In de 53' maakte De Smet er 2-1 van. Op het uur kregen de bezoekers een strafschop maar de thuisdoelman Ducatteeuw ranselde de trap van Standaert uit zijn doelvlak.

Dus geen aansluitingstreffer voor de bezoekers, het doelpunt viel wel aan de overzijde in de 82' kon Nobels de eindstand vastleggen 3-1.

Lembeke - Olsene 0-2

Al snel kwamen de bezoekers op winst, in de 20' kon Feys de bal in doel verwerken 0-1. Enkele minuten later was de thuisploeg in de aanval Dolleslagers trapte op doel. Maar het was onduidelijk waarom dit doelpunt werd afgekeurd.

Het was ook veel frustratie bij zijn maats maar het bleef 0-1. Olsene had meer geluk als Cortvriendt een schot tussen het doelkader zag belandde was het 0-2 in de 42'.

Na de koffie had Olsene de wedstrijd goed onder controle maar er vielen geen doelpunten meer. Olsene is zeker van de derde plaats met deze winst op Lembeke 0-2 de eindstand.

Machelen - KVE.Drongen 1-0

In een aangenaam partij werd er wel al snel gescoord in de 9' kon Baele voor Machelen de score openen 1-0. Met deze vroege voorsprong kwam er in de resterende minuten geen verandering meer in.

Het was een sportieve partij met weinig overtredingen langs beide zijden. Met deze winst is Machelen Verzekerd van het behoud, eindstand 1-0.