Ook onenigheid binnen Liga tweedeklassers

Ook onenigheid binnen Liga tweedeklassers
Foto: © SC

Volg SK Deinze nu via WhatsApp!

Niet alleen binnen de Profliga is er al eens onenigheid tussen de G5 en de andere ploegen, ook bij de Liga van de Tweedeklassers is dat het geval. Zo vindt KMSK Deinze dat er bij de competitiehervorming te veel geld wordt gevraagd.

“Die hervorming zal weinig of geen invloed hebben op de sportieve prestaties, maar het is een pure poenslag,” verduidelijkt secretaris Antoine Smessaert in Het Nieuwsblad. “Van Ligavoorzitter Guido De Croock was er te horen dat de tweedeklassers meer televisiegelden willen. Het zijn vooral de op papier grote ploegen als Antwerp FC, SK Lierse, KVSK United, OH Leuven en SK Beveren die het spel hard spelen en met acties dreigen.”
 
“Hun voorstel houdt in dat de tweedeklassers gedurende de komende drie seizoenen een bedrag van ongeveer 500 000 euro per jaar zouden opstrijken,” gaat Smessaert verder. “Dit is voor SK Deinze heel veel geld als men weet dat ons huidig budget ongeveer 750 000 euro bedraagt. Ik vind dit een overdreven bedrag. Wij mogen ons niet spiegelen aan de contracten met televisiestations in het buitenland, waar er een sportief hoger niveau en een groter hinterland is. SK Deinze zou met de helft of 250 000 euro al heel tevreden zijn. Op 17 mei valt misschien het verdict.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties