Wie bezwijkt onder de druk?

Maarten Vandenabeele
| 3 reacties
Wie bezwijkt onder de druk?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er zijn slechts vijf wedstrijden meer in de Serie A: vanaf nu kan elke misstap van Inter en zeker van Roma fataal zijn. De twee titelkandidaten treffen dit weekend een ploeg in volle degradatiestrijd.

Inter heeft nog altijd een bonus van vier punten en gaat dit weekend op bezoek bij Torino. De Granata zijn na een 3 op 18 afgezakt naar de onderste regionen en kunnen de punten dus zeer goed gebruiken. Deze week werd trainer Novellino ontslagen en De Biasi (foto), vorig seizoen al tweemaal aan de slag bij Torino, moet het behoud helpen verzekeren. In zijn eerste wedstrijd, tegen de kampioen, heeft hij eigenlijk enkel maar iets te winnen.
Inter moet het zondag doen zonder Vieira, geschorst, en Ibrahimovic, op revalidatie in Zweden. Chivu schuift daardoor door naar het middenveld. Voorin krijgt Balotelli weer een kans.
Torino mist de geschorste Di Michele en ook Recoba kan door een schorsing geen kunstjes opvoeren tegen zijn ex-ploeg.

AS Roma neemt het in eigen huis op tegen rode lantaarn Livorno. Spalletti kan niet rekenen op de geblesseerden Aquilani en Ferrari, maar beide spelers kwamen sowieso toch niet aan de aftrap. Vucinic krijgt wellicht weer de voorkeur op Mancini.
De bezoekers hopen op sterke revanchegevoelens bij Tavano, die vorig seizoen met een onvoldoende werd doorgestuurd door de Giallorossi.

Juventus trekt naar Bergamo, zonder Sissoko, Iaquinta en Chiellini, die alle drie met een blessure kampen. Zanetti is wel weer fit, maar wordt veiligheidshalve nog op de bank gehouden, waardoor Tiago misschien wel mag starten. Het centrale verdedigingsduo wordt Legrottaglie - Stendardo. Nedved komt wellicht terug aan de aftrap, ten nadele van Palladino (foto).
Thuisploeg Atalanta mist spelmaker Doni, die een schorsingsdag uitzit.

Fiorentina kan zijn vierde plaats verstevigen als het thuis wint van Palermo, dat met Miccoli en Balzaretti twee spelers heeft die in een recent verleden bij de Viola speelden. De thuisploeg kan in zijn sterkste formatie aantreden, terwijl de Sicilianen het zonder international Barzagli moeten doen. Ook doelman Fontana is onbeschikbaar, waardoor Agliardi in doel komt.

Milan moet winnen van Reggina, dat echter de punten ook dringend nodig heeft. Bij de Rossoneri is Ambrosini geschorst en Maldini viel uit op training. Bonera is ook geschorst, waardoor Cafu nog eens mag opdraven. Voorin nog geen Pato, die wel al op de bank zit.

Sampdoria en Udinese moeten onder elkaar uitmaken wie tot het einde meestrijdt voor de Champions League-plaatsen. In Genua missen de bezoekers Felipe, terwijl Samp het zonder Castellazzi, Sammarco en Gastaldello zal moeten klaren.

De andere wedstrijden van de vierendertigste speeldag:

Cagliari - Empoli
Siena - Genoa
Catania - Lazio
Parma - Napoli



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties