FC Ekeren zakt na makkelijke zege Antonia

Philippe Crols
| 0 reacties
FC Ekeren zakt na makkelijke zege Antonia
Foto: © SC

Drama voor FC Ekeren zondag op bezoek bij Antonia. Het stond voor aanvang van de laatste wedstrijd niet op een degradatieplaats, maar negentig minuten later was de degradatie toch een feit. Antonia mag wel in tweede blijven.

De wedstrijd kon voor de bezoekers niet slechter beginnen. Na amper twintig seconden had De Hertogh de score al geopend. Ekeren mocht nochtans aftrappen. Wel mag gezegd worden dat een fout op Da Graca de 1-0 inleidde. Ekeren probeerde de bakens te verzetten en kreeg ondertussen ook wel te horen dat Mariaburg met 0-2-leidde op bezoek bij kampioen Ternesse. Op dat moment was de degradatie een feit.
 
Halverwege de eerst helft werd de score dan verdubbeld door Van de Putte. Ekeren kon enkel iets terugdoen met een kopbal van Van de Put tegen de paal. Trainer Geerts probeerde met drie wissels het tij nog te keren, maar het mocht niet baten. Na een klein kansje voor de bezoekers in het begin van de tweede helft ging het licht uit na een uur spelen, De Hertogh bezegelde met zijn tweede van de middag het lot van Ekeren: 3-0 en het was nu wachten op de andere resultaten.
 
Maccabi verloor van Merksem, maar Mariaburg won in de slotfase op bezoek bij Ternesse en ontsnapt zo aan de degradatie. Ekeren vinden we volgend seizoen dus terug in derde provinciale.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties