Benfica haalt ex-speler terug naar Lissabon

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Benfica haalt ex-speler terug naar Lissabon
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Benfica Lissabon maakt in eigen land een teleurstellend seizoen door met een voorlopige vierde plaats in de stand. Dat lijkt gevolgen te hebben voor de selectie voor volgend seizoen. De nieuwste aanwinst heet Jorge Ribeiro.

Jorge Ribeiro is de tweede aankoop voor volgend seizoen in twee dagen tijd. Hij komt transfervrij over van Boavista Porto. De 26-jarige linkerverdediger is er een van de betere spelers. Ribeiro schopte het ondertussen al tot Portugees international en maakt kans om er straks bij te zijn op het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. 

Ribeiro speelde eerder al voor Benfica Lissabon maar in het seizoen 2001/2 raakte hij niet verder dan vijf duels in het eerste elftal van de club. Hij ging vervolgens zijn geluk beproeven in Rusland bij Dinamo Moskou en in Spanje bij FC Malaga. Daarna keerde hij terug naar Portugal om bij Boavista te gaan voetballen. Ribeiro is overigens de jongere broer van de veel bekendere international Maniche.

Eerder deze week strikte Benfica Lissabon ook al de 23-jarige middenvelder Rubén Amorim. Hij komt over van FC Belenenses en is ook al een jeugdproduct van As Aguias.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties