Schneider ziet EK aan neus voorbijgaan

Nico Wieme
| 1 reacties
Schneider ziet EK aan neus voorbijgaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland zal tijdens het komende Europees Kampioenschap geen beroep kunnen doen op Bernd Schneider. De middenvelder werd vrijdag aan de halswervelkolom geopereerd.

Slecht nieuws voor Joachim Löw. De Duitse bondscoach kan tijdens het EK in de Alpenlanden niet rekenen op Bernd Schneider. De speler van Bayer Leverkusen had te kampen met problemen aan een tussenwervelschijf in de halswervelkolom en liet zich vrijdag opereren. Schneider is daardoor out voor de rest van het seizoen. Ten vroegste midden juli zal de speler de training kunnen hervatten. “Dit is tragisch en een zware tegenvaller voor de nationale ploeg”, liet Bayersportdirecteur Rudi Völler aan de Deutsche Presse Agentur weten.
 
Hoewel Schneider de laatste weken volledig uit vorm was, is zijn afzegging toch een streep door de rekening van bondscoach Löw. “We hadden gehoopt dat Bernd in de laatste Bundesligawedstrijden zijn vorm zou hervinden en zo een goed EK zou kunnen spelen”, aldus Völler nog. “Het is een rotjaar voor hem geweest.” Het begon allemaal met een knieblessure, die hij op 20 september 2007 opliep tijdens de UEFA Cupwedstrijd tegen UD Leiria. Daardoor stond Schneider vier maanden aan de kant.
 
De 81-voudige international herstelde zich maar redelijk van die blessure. Zijn prestaties waren sindsdien wisselend en weinig overtuigend. Tijdens de laatste interland van Duitsland tegen Zwitserland op 26 maart was er voor Schneider geen plaats in de ploeg. “Hij moet nu door die zware periode heen. We hopen dat hij zich goed op het komende Bundesligaseizoen kan voorbereiden en dat hij weer de oude wordt”, zei Völler nog.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties