Zestien eersteklassers kregen al licentie

Anthony Van der Planken
| 2 reacties
Zestien eersteklassers kregen al licentie
Foto: © SC

Zestien van de achttien eersteklassers hebben hun licentie voor volgend seizoen al op zak. Enkel Cercle Brugge en Charleroi moeten nog even wachten, omdat beide clubs nog niet voldoen aan alle Europese licentievoorwaarden.

De Licentiecommissie maakte ook dit jaar een onderscheid tussen twee soorten licenties: enerzijds de Belgische, anderzijds de Europese. Met de eerste kan je enkel in eerste klasse voetballen, met de tweede kan je ook deelnemen aan de Europabekers.

Veertien eersteklassers kregen vrijdag bovenop hun Belgische licentie ook een Europese licentie. Het gaat om Standard, Anderlecht, Club Brugge, Germinal Beerschot, Westerlo, AA Gent, Zulte Waregem, Racing Genk, Moeskroen, Roeselare, Lokeren, Bergen, Sint-Truiden en FC Brussels.

Dender en KV Mechelen kregen enkel een Belgische licentie toegewezen, wat op zich niet veel uitmaakt, want beide teams komen niet in aanmerking voor Europees voetbal.

Bij Cercle Brugge is dat wél het geval. De Bruggelingen moeten echter nog even wachten op hun Europese licentie. Dat geldt ook voor Sporting Charleroi. Beide clubs voldoen immers niet aan één voorwaarde: ze hebben namelijk geen trainer met een vereist trainersdiploma in dienst. Beide teams stellen nu alles in het werk om alsnog aan die voorwaarde te voldoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties