Dury: 'Hadden 0-3 moeten voorstaan na een uur'

Philippe Crols
| 0 reacties
Dury: 'Hadden 0-3 moeten voorstaan na een uur'
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zaterdagavond de wedstrijd tegen Dender echt wel uit handen gegeven. Het ging allemaal heel makkelijk in de eerste helft, maar er werd slechts een maal gescoord. Uiteindelijk won Dender nog. Trainer Dury zag het gebeuren.

Zulte Waregem was lange tijd baas en kwam al snel op voorsprong via topschutter Leye. Daar bleef het echter bij en dat betaalden de jongens van trainer Francky Dury uiteindelijk cash. "Ik denk dat we een uur lang heer en meester waren", vertelde de coach van de bezoekers na afloop van de wedstrijd.

"Ik denk zelfs dat als we na een uur met 0-3 hadden voorgestaan, dat het heel logisch zou geweest zijn", aldus Dury. Het keerpunt lag volgens de bezoekende trainer bij Munyaneza en Sylla. "Toen die twee in de wedstrijd geraakten begonnen we te twijfelen. Die gelijkmaker hielp natuurlijk ook niet echt. De wedstrijd kantelde plots helemaal en wij gaven onze voorsprong helemaal weg."

Toch toonde Dury zich groots in de nederlaag. "Ik moet Dender ook feliciteren. De manier waarop het terugvocht verdient een pluim", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Zulte Waregem heeft echter wel de kans laten liggen om naast AA Gent op een zesde plaats te komen. Nu blijft het op de tiende plaats staan.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties