Wedstrijdverslagen 2 prov A.O-Vl van de 30ste speeldag.

De strijd om de titel is gestreden geen van beide toppers konden winnen. SK.Bellem verloor in eigen huis tegen Adegem. De vicekampioen Nevele kon geen vuist maken in de Lembeekse bossen.

Zingem - Zomergem 1-0

Het was een verdiende zege tegen een viriel voetballend Zomergem. In een verdeelde eerste periode kon geen beide ploegen afwerken.

In het slotkwartier kwam Zomergem Sterk opzetten mmar de afscheidnemende thuisdoelman Van Overmeiren hield zijn ploeg overeind.

Het eninge doelpunt viel er in de 57' op naam van Pieters 1-0. In de slotfase werd Vandercruyssen (Zingem) nog uitgesloten wegens protest. Daarvan kon degradereerd Zomergem niet profiteren 1-0 de eindstand.

Assenede Boekhoute - De Pinte 3-0

De rode lantaarn sloot het seizoen met een overtuigende zege af tegen een verjongd De Pinte. Toch aan de rust stonden de bordjes nog in evenwicht 0-0.

Het was wachten tot in het kwart om doelpunten te zien. De jonge debutanten van de bezoekers mochten eens proeven van het grote werk. En zo kon de thuisploeg met opgeven hoofd het terrein verlaten.

Met doelpunten van Chalmet 75' (1-0), Pieters 80' (2-0) en 82' Van Hijfte 3-0, volgende seizoen zien we ze terug in derde provinciale.

Lembeke - Nevele 2-1

In een gezapige partij kon vicekampioen geen vuist maken op het terrein van Lembeke. Aan de rust stonden ze al 2-0 in krijt, doelpunten van De Muynck en Dolleslagers.

Nog in het slot kon Sleeuwaert nog milderen naar 2-1 maar de kous was af voor SK.Nevele.

FC.Latem - Drongen 0-1

Het was Drongen die gedreven aan de partij begon om zeker tegen buur FC.Latem de zege te pakken. Dat deden ze ook het eninge doelpunt viel in de eerste helft op het kwartier kon veteraan De Bundel de 0-1 op het bord zetten.

Ze lieten wel veel kansen liggen de bezoekers de spelers van trainer Piet Lippens vinden de weg naar het doel niet. Ze konden na enkele goede kansen een ruimere marge uitbouwen maar die werden onbenut eindstand 0-1.

SK.Bellem - Adegem 2-3

De thuisploeg verdiende op basis van het aantal doelkansen zeker een punt. Met het heen en weer voetbal op het middenveld kwamen de bezoekers op winst op het kwartier 0-1 via Savat.

De vreugde was van korte duur daar kwam kersverse kampioen al vijf minuten orde op zaken stellen met een doelpunt van Dobbelaere 1-1 tevens de ruststand.

In de tweede helft een fris en snedig voetballend Adegem die terug opwinst klommen op het uur via Van De Walle 1-2. De ster al gans het seizoen is Feys die nog 2-2 kon maken in de 70'.

Daarna bluste een moe gestreden thuisploeg de boeken toe om toch nog een punt uit de brand te slepen maar tevergeefs. In de 82' konden de bezoekers de volle buit meenemen de afwerker van dienst was De Sutter 2-3 de eindstand.

FC.Merelbeke - Olsene 1-2

De thuisploeg kon weinig inbreng  geven tegen een betere voetballende Olsene. In de 25' kon Dujardin er 0-1 van maken.

Na de koffiepauze verdubbelde de zelfde Dujardin de score 0-2. Maar FC.Merelbeke redde nog de eer met een licht toegekende schrafschop die werd omgezet door Joye 1-2 de eindstand.

Sleidinge - LS.Merendree 3-1

Een uitgeblust LS.Merendree was geen partij voor een goed voetballend Sleidinge. Het was Dewispelaere die de drie doelpunten voor zijn rekening nam. 1-0 na twintig minuten tevens de ruststand.

In de tweede periode kwamen via de zelfde man nog twee bij in de 55' en de 75' 3-0. De thuisploeg stond op roze maar De Wulf kon nog de eer redden 3-1. Van Landuyt liet tevens nog een strafschop onbenut in deze partij, eindstand 3-1.

Machelen - Gavere Asper 1-6

De thuisploeg kon een uur lang goed stand houden en weerwerk bieden. Maar alles speelde zich af in het laatste halfuur waar Machelen werd weggespeeld door een ontketend Gavere-Asper.

Doelpunten : 30' Hubau 0-1, 50' Kurt Baele 0-2, 54' Koen Baele 1-2, 60' Nobels 1-3, 68' Vanderstraeten 1-4, 78'  Hubau 1-5, 85' Nobels 1-6.