Kontich kan Zwarte Leeuw niet meer verontrusten

Philippe Crols

Kontich koesterde nog een beetje hoop na de 2-3-nederlaag van vorige week tegen Zwarte Leeuw. Die hoop smolt echter weg als sneeuw voor de zon.

Kontich had misschien wel het mentale voordeel, want het stond een week geleden tien minuten voor tijd nog 0-3 achter. In een open begin was de eerste kans ook meteen voor de bezoekers, maar Amaobeng kreeg de bal op onverklaarbare wijze niet in doel. Aan de overkant mocht Zwarte Leeuw een eerste keer juichen. Clijmans leek de score te openen, maar dat was buiten de scheids gerekend die het doelpunt afkeurde. De confrontatie werd net voor rust beslist. Bezoeker Doms incasseerde zijn tweede gele kaart. Alsof dat nog niet volstond ging de daaropvolgende vrijschop binnen, getekend Schoenmaekers

Na rust maakte Zwarte Leeuw er helemaal komaf mee. Op het uur stond er dan ook een duidelijke 3-0 op het bord. Opnieuw een standaardsituatie zorgde ervoor dat de score verdubbeld werd. Deze keer knalde Deraeve de bal ineens binnen. Smolders, die de assist gaf voor het eerste doelpunt, maakte er op het uur dan ook nog 3-0 van. Zwarte Leeuw moet nu samen met KFCO Wilrijk gaan uitmaken wie er naar de vierde klasse mag.