Molde behaalt eerste zege

viki meeuwis
Molde behaalt eerste  zege

In Noorwegen stond de zesde speeldag van de Tippeligaen op het programma. Die speeldag werd geopend met de partij tussen Tromsø en landskampioen SK Brann.

Tromsø ging meteen goed van start en kon Brann meteen wegdrukken. In het eerste kwartier won de thuisploeg zo goed als alle duels. Brann kon langzaam aan beter in de wedstrijd komen maar het was Tromsø dat de partij bleef leiden. Zowel Morten Moldskred als Sigurd Rushfeldt kregen kansen maar konden niet tot scoren komen. Trainer Mjelde had ervoor gekozen om Thorstein Helstad op de bank te laten starten en begon met Robbie Winters en Demba-Nyrén voorin. Geen van beide spelers kon echt veel klaarmaken en dat was vooral te danken aan verdediges Miika Koppinen en Tore Reginiussen.
Na de rust werd Helstad dan toch ingebracht maar echt veel verbetering leverde dat niet. Tromsø bleef de duels winnen zonder dat er een doelpunt viel.

Daniel Nannskog duwde Rosenborg zondag nog wat dieper weg. Stabæk daarentegen gaat dankzij de 1-0 overwinning tegen RBK nog wat steviger aan de leiding en heeft nu veertien punten, tien meer dan Rosenborg. Voor Rosenborg is het de vierde nederlaag dit seizoen. Rosenborg begon in een 4-3-3 opstelling tegen Stabæk. Het hielp niet veel want de wedstrijd verliep tamelijk mak waarbij Stabæk domineerde tegen een uiterst voorzichtig spelend Rosenborg. De bezoekers slaagden er nochtans in om af en toe een kans bijeen te spelen maar vooral Steffen Iversen liet een trage indruk na voor doel. Ook het middenveld liet te wensen over want het leek wel of ze schrik hadden om in actie te komen.

Twintig minuten ver in de tweede helft kon Holmvik de bal naar Daniel Nannskog spelen. De Zweedse spits aarzelde niet en kon zijn vierde doelpunt van het seizoen maken. Dit ene doelpunt volstond voor Stabæk dat nu leider is in de stand met veertien punten. Rosenborg staat op de derdelaatste plaats met vier punten. Als Lillestrøm, dat slechts twee punten heeft, vanavond wint tegen Viking kan het RBK nog inhalen en verder weg duwen.

Vålerenga speelde een niet al te beste wedstrijd thuis in het Ullevaal Stadion tegen Molde. Bij Molde was het Berg Hestad die terug beter in vorm leek te komen, hij de twee doelpunten voor de bezoekers maken. Op het kwartier bracht Berg Hestad Molde op voorsprong na een fout in de verdediging bij Vålerenga waaraan Dos Santos debet was. Molde was de beste ploeg in de eerste helft. Bij Vålerenga ontbrak Kjetil Wæhler en dat leverde een hoop problemen op. In de 22e minuut viel het tweede doelpunt wederom gescoord door Berg Hestad. Mostrøm stuurde de bal vanop links richting Berg Hestad. Die dribbelde Dos Santos voorbij en kon de bal achter Perkins in doel schieten. VIF bleef heel de eerste helft zoeken naar oplossingen maar slaagde er niet in om onder de druk van Molde uit te komen.

Na de rust was het een heel ander Vålerenga dat de baan op kwam. De thuisploeg leidde gedurende 45 minuten en kon verschillende kansen bij elkaar spelen. Uiteindelijk zouden ze tevreden moeten zijn met het doelpunt dat Daniel Fredheim Holm scoorde in de 57e minuut.
De uitslagen van de andere wedstrijden:

Fredrikstad – HamKam: 2 - 1
Doelpunten: Ringberg (’38 ; 0-1), Gashi (’42 ; 1-1), Gashi (’68 ; 2-1)
Scheidsrechter: Tom Henning Øvrebø
Toeschouwers: 11.059

Strømsgodset - Bodø/Glimt: 1 - 2
Doelpunten: Sørensen (’37 ; 0-1), Nielsen (’88 ; 1-1), Bjarnason (’90 ; 1-2)
Scheidsrechter: Svein Erik Edvardsen

Aalesund – Lyn: 0 – 4
Doelpunten: Hoff (’40 ; 0-1 pen.), Hoff (’45 ; 0-2), Hoff (’50 ; 0-3), Holmen (’56 ; 0-4)
Scheidsrechter: Svein-Oddvar Moen

Vanavond wordt de laatste wedstrijd, tussen Lillestrøm en Viking gespeeld.