Analyse Ook strijd om tweede plaats beslecht

Thomas Dubois
| 1 reacties
Ook strijd om tweede plaats beslecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De competitie zit er bijna op. 33 speeldagen zijn gespeeld en de beslissing is stilaan gevallen. Nu is het ook meer dan duidelijk dat Anderlecht zo goed als zeker tweede zal worden.

De spankracht in de competitie is zo goed als verdwenen. Op enkele verschuivingen na staat de eindstand vast. Nu heeft ook Anderlecht zich na een verdiende winst van Club Brugge zo goed als zeker verzekerd van de tweede plaats. Verder veel eindeseizoensmatchten met één uitschieter. Germinal Beerschot en KV Mechelen maakten er een doelpuntenwedstrijd van, 4-3 werd het daar voor de Ratten. Ook Standard kon net zoals Roeselare, Gent en Lokeren winnen.
 
Racing Genk en Zulte Waregem mochten de speeldag openen op vrijdag. In een geanimeerde partij speelden ze 2-2 gelijk. De Limburgers kenden een flitsende start en stonden al na een kwartier 0-2 voor. Essevee vocht terug en Leye kon enkele minuten voor tijd de gelijkmaker aantekenen.
 
Alle ogen waren zaterdagavond gericht op Anderlecht – Club Brugge, het duel voor de tweede plaats. Hoewel. Een duel? Anderlecht was oppermachtig en won verdiend met 2-0. Stijnen verijdelde erger. Club werd even voor het halfuur bij een 1-0 stand helemaal onthoofd na een lichte rode kaart voor Geraerts waardoor het nooit de kans kreeg om te herstellen. Paars-wit heeft genoeg aan een punt volgende week om derde te worden.
 
Sint-Truiden en Brussels, de twee degradanten, speelden allebei gelijk. Dat tegen respectievelijk Bergen en Cercle Brugge. Vooral voor Cercle is dat gelijkspel niet voldoende, wil het vierdes blijven, dan moet het volgende week nog volop aan de bak. De voorsprong op Germinal Beerschot bedraagt amper twee punten.
 
Dat Germinal Beerschot won zaterdag van KV Mechelen in een heuse spektakelwedstrijd. Het werd 4-3. De Ratten kwamen 2-0 voor, maar Malinwa vocht terug en kon gelijk komen. Lang duurde dat niet, want Malki scoorde vervolgens twee keer en sloeg de Maneblussers KO.
 
Kampioen Standard maakte er in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen een feest van. Dender ging met 3-0 voor de bijl. Mbokani was opnieuw de held van de avond met twee doelpunten. Ook Roeselare kon z’n laatste thuiswedstrijd winnen tegen Moeskroen, 2-1 werd het daar.
 
Gent kon eindelijk nog eens winnen. Het deed dat tegen Charleroi waar vooral Akpala gebrand was op enkele doelpuntjes met oog op de titel van topschutter. Het lukte hem om één keer te scoren, waardoor hij nu zeventien doelpunten heeft en alleen topschutter is. Gent won met 2-1.
 
Tot slot won ook Lokeren nog eens. Westerlo verloor thuis. Lang zag het er naar uit dat het duel naar goede gewoonte voor Lokeren op een gelijkspel zou eindigen, tot enkele minuten voor tijd. Golan dook plots op voor de Westerlo-doelman en duwde het leer tegen de netten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties