Geen rood voor Karate Kid Wiese

Nico Wieme
| 0 reacties
Geen rood voor Karate Kid Wiese
Foto: © SC

Tim Wiese is woensdag aan een rode kaart onsnapt. De Werder Bremendoelman verkocht Hamburgspits Ivica Olic een karatetrap, maar mocht van scheidsrechter Wagner op het veld blijven.

De Duitse voetbalwereld keek verschrikt op in de 42ste minuut van de topper tussen Hamburg SV en Werder Bremen. Toen HSV-spits Ivica Olic alleen op Wiese afging, verliet de doelman onoordeelkundig zijn doel en deelde Olic een ware karatetrap toe. De doelman raakte de Kroaat met zijn voet vol in de nek en op de schouder.

Scheidsrechter Wagner bestrafte Wieses actie niet met een logische rode kaart. Met geel kwam hij er dan ook goedkoop van af. Na het bekijken van de beelden gaf de ref zijn fout toe. "Ik heb inderdaad heel slecht geslapen", zegt Wagner tegen Bild. "Na het bestuderen van de televisiebeelden moet ik dan ook zeggen dat rood de enige juiste straf was geweest."

Werderdirecteur Klaus Allofs was donderdag een andere mening toegedaan. "Wie het voetbal kent, zal erkennen dat er geen opzet in het spel was." Franz Beckenbauer deelde die mening alleszins niet. "Dat was bijna moord", stelde Der Kaiser

Onmiddellijk na de match wou Wiese zijn fout niet erkennen. Hij legde de schuld zelfs bij Olic. "Ik heb eerst de bal geraakt. Hij moet daar ook niet lopen. Olic liep ramde mij zelf." Een dag later moest het Werdersluitstuk schoorvoetend toegeven dat hij in de fout gegaan was. "Het spijt me. Het was niet met opzet. Ik wou niet dat Olic iets ergs overkwam."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties