Liverpool sluit seizoen af met uitzege

Yves Dekoning

Liverpool heeft met 0-2 gewonnen in Tottenham. Het was een wedstrijd zonder inzet en dat was er ook aan te zien.

Zo'n eindeseizoensmatch is ideaal om een resem jonge spelers te laten opdraven, maar beide managers stuurden een op papier sterk elftal de wei in. Je verwacht dan een leuke open wedstrijd, maar de eerste helft was een maat voor niets. De bezoekers namen het heft in handen, maar konden nauwelijks voor dreiging zorgen. Thuisploeg Tottenham kwam zelfs amper over de middenlijn en kon slechts één kans bijeenspelen. Liverpool had Radek Cerny toch enkele keren aan het werk gezet.

Na rust brak de partij dan toch open met kansen aan beiden zijden tot Andriy Voronin in de 69ste minuut de score opende. Op aangeven van Fernando Torres werkte hij koelbloedig af. Na een knappe individuele actie tekende de Spaanse goalgetter zelf present voor de 0-2. Tussendoor had Steed Malbranque de Spurs bijna op gelijke hoogte gebracht, maar Pepe Reina pakte uit met een schitterende save. Tottenham kon in de slotfase te nauwer nood een afstraffing vermijden. Torres vond nog de dwarsligger op zijn weg en Cerny moest zich reppen om een owngoal van Alan Hutton te voorkomen.

Tottenham eindigt na een matig seizoen op een teleurstellende elfde plaats. Liverpool moet vrede nemen met de vierde stek. Hiermee plaatsen de Reds zich wel opnieuw voor de voorrondes van de Champions League.