SK Beveren sluit Ivoriaans tijdperk helemaal af

Mathias Dumarey
| 5 reacties
SK Beveren sluit Ivoriaans tijdperk helemaal af
Foto: © SC

Volgend seizoen spelen er op de Freethiel geen Ivorianen meer. Alexandre Topka en Abdoulaye Diabis, de laatsten der mohikanen, moeten vertrekken bij SK Beveren. Vanaf nu zal de eigen jeugd er een kans krijgen.

"SK Beveren schakelt volgend seizoen over naar een semi-professioneel statuut. De club is niet langer meer capabel om zware contracten af te sluiten", meldt de club. Alexandre Tokpa en Abdoulaye Diabis waren de laatste twee Ivorianen in Beveren, maar zij waren beiden einde contract. Een nieuwe verbintenis zat er niet meer in. 

Door het afscheid van Tokpa en Diabis komt er een einde aan een tijdperk die zowat zes jaar duurde in Beveren. Op een bepaald ogenblik waren er maar liefst vijtien Ivorianen terug te vinden op de Freethiel. "De Ivoriaanse inbreng zorgde voor hoogtes en laagtes", zegt de club hierover. "Beveren kan zich nu concentreren op de eigen talenten. De jeugdspelers zullen een kans krijgen om door te breken en zullen niet langer moeten vluchten om speelkansen te krijgen."

SK Beveren speelde in 2004 met zijn Ivorianen de bekerfinale tegen Club Brugge, maar verloor die. Het jaar nadien mochten de waaslanders Europa in waar ze het tot de poulefase schopten. In 2007 zakte Beveren naar tweede klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties