Brusselse politie vreest rellen met allochtonen (update)

De Nijs Michael
Brusselse politie vreest rellen met allochtonen (update)
Foto: © SC

De politie van Anderlecht vreest vanavond zware rellen met allochtonen in Anderlecht, dat meldt Het Laatste Nieuws deze morgen. De ordediensten zullen dan ook massaal aanwezig zijn om eventuele ongeregeldheden te voorkomen.

Op een internetblog hebben Noord-Afrikaanse jongeren opgeroepen om "af te rekenen met blanke supporters van voetbalclub Anderlecht". De mail bevatte nog meer opruiende taal: "Steek cafés, auto's en huizen in brand", staat er onder andere te lezen. Intussen hebben al meer dan 600 jongeren gereageerd op de oproep. De politie neemt de zaak heel ernstig en zal vanavond massaal ter plaatse zijn rond het stadion van paars-wit, ook metrostation Saint-Guidon zal onder verscherpt toezicht staan. Er zal ook een sproeiwagen en een helikopter ingezet worden.

De oproep volgt na incidenten tussen supporters van Anderlecht en allochtonen tijdens de bekerfinale van afgelopen zondag. Volgens onbevestigde berichten heeft een allochtone man toen geprobeerd om een supporter van Anderlecht te bestelen, daarop is het tot incidenten gekomen tussen een deel van de Brusselse aanhang en enkele tientallen allochtone jongeren. Een dag later zouden allochtone jongeren getracht hebben om wraak te nemen door supporterslokaal "Le But" te bestormen in Anderlecht, de politie greep in en heeft enkele onruststokers opgepakt. Nu willen enkele amokmakers opnieuw proberen om wraak te nemen in en rond het stadion van paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties