Hannover ontdoet zich van Thorvaldsson

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Hannover ontdoet zich van Thorvaldsson
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hannover 96 heeft afscheid genomen van Gunnar Heidar Thorvaldsson. De spits werd twee jaar terug met veel bombarie binnengehaald, maar kon niet doorbreken bij de Bundesligaclub.

Gunnar Heidar Thorvaldsson tekende vandaag een contract bij de Deense topklasser Esbjerg FB. Bij Hannover kwam hij niet verder dan zeven optredens in de hoofdmacht en scoren deed hij niet. Thorvaldsson werd destijds binnengehaald als een veelbelovende topschutter uit de Zweedse competitie. Hij kwam toen over van Halmstads BK waar hij in het seizoen 2005/6 zestien keer scoorde.

De IJslander kon toen op interesse rekenen van tal van buitenlandse clubs. Hij koos echter voor een driejarig verblijf in Hannover. Na zeven duels in de Bundesliga kreeg de technische staf van de club echter een heel ander beeld van de spits. Hij werd vervolgens twee seizoenen uitgeleend aan de Noorse club Vålerenga IF. Daar kwam hij in vijftien duels niet verder dan vier doelpunten. Hij is ook 20-voudig IJsland international, zijn teller staat daar op vijf treffers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties