Aghahowa zet avontuur verder in Turkije

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Aghahowa zet avontuur verder in Turkije
Foto: © SC

Julius Aghahowa breit een vervolg aan zijn carrière bij Kayserispor, een club uit de Turkse Süper Lig. De aanvaller verlaat Wigan Athletic zonder ook maar één doelpunt voor de Engelsen te hebben aangetekend.

Anderhalf jaar geleden kwam de Nigeriaan Julius Aghahowa over van de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk. Daar was hij erg trefzeker met 32 doelpunten in 89 competitiewedstrijden. Bij Wigan Athletic ging het duidelijk heel wat minder. In 20 competitiewedstrijden waarin hij meestal als invaller verscheen, trof hij geen enkele keer raak. 

"Julius is een geweldige jongen die er alles aan deed om zich hier aan te passen. Op training was hij ook altijd erg actief maar om de een of andere reden wilde het voor hem hier niet lukken. Het is dan ook het beste voor beide partijen om afscheid van elkaar te nemen", zegt Wigan-manager Steve Bruce op de website van The Latics.

Aghahowa, nu 26 jaar, maakte zijn debuut in het internationale profvoetbal op 17-jarige leeftijd bij Espérance de Tunis. Hij speelde voor Nigeria al 31 interlands en daarin scoorde hij toch ook al 14 keer. In Kayseri treft hij zijn landgenoot Muslu Nalbantoglu aan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties