Wie zijn BATE Borisov en Valur Reykjavik?

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Wie zijn BATE Borisov en Valur Reykjavik?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht speelt in de tweede voorronde van de Champions League tegen BATE Borisov of Valur Reykjavik. Als men de geschiedenis van beide teams in Europa bekijkt, dan wordt het wellicht een hachelijk reisje naar Wit-Rusland.

BATE Borisov

De meest waarschijnlijke tegenstander van RSC Anderlecht in de tweede voorronde van de Champions League. Ze doen er bij de Belgische vice-kampioen beter aan deze Wit-Russische tegenstander niet te onderschatten. De ploeg staat na twaalf speeldagen in de nieuwe competitiejaargang opnieuw bovenaan (8 keer wint, 4 gelijke spelen) en heeft dus competitieritme. Bovendien stoot het vaak door in Europese voorrondes. Vorig jaar drong het team zelfs door naar de derde en laatste voorronde van het kampioenenbal waar het sneuvelde tegen Steaua Boekarest. In de eerste ronde van de UEFA-beker gingen de Wit-Russen eruit tegen FC Villarreal.

Wit-Russisch kampioen: 4 keer
Wit-Russische beker: 1 keer (3 keer verliezend finalist)
Europese deelnames: 8 keer

Stadion: Horodski Stadium (5.442 plaatsen)
Bekende namen: geen

Valur Reykjavik

Valur Reykjavik, een club uit de IJslandse hoofdstad, wordt het minst waarschijnlijk de tegenstander van RSC Anderlecht. Toch heeft die club het voordeel ook al competitieritme te bezitten. Valur doet het niet zo goed als BATE Borisov in de eigen competitie. Bijna halverwege staat de club zesde met dertien punten (4 winst, 1 gelijk, 4 verlies) en lijkt het al uitgeschakeld voor een nieuwe titel. Naast IJslanders spelen er ook enkele Denen en één Schot in het team. De laatste deelname van Valur Reykjavik was in de eerste voorronde van de UEFA-beker in 2007. Het team ging er toen kansloos uit tegen de Deense topformatie Brøndby IF. Valur werd vorig seizoen overigens voor de eerste keer in twintig jaar weer kampioen van IJsland.

IJslands kampioen: 20 keer
IJslandse beker: 9 keer
IJslandse League Cup: 1 keer
IJslandse Supercup: 2 keer 
Europese deelnames: 19 keer

Stadion: Vodafonevöllurinn (3.000 plaatsen)
Bekende namen: Baldur Ingimar Adalsteinsson (ex-team van Arnar en Eidur Gudjohnsen)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties