Jardel wil carrière herlanceren in zijn thuisland

De Nijs Michael
| 0 reacties
Jardel wil carrière herlanceren in zijn thuisland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mario Jardel wil zijn carrière nieuw leven inblazen, de voormalige Europese topscorer gaat daarom opnieuw voetballen in zijn thuisland. Hij gaat er aan de slag bij Criciúma, een club uit de Braziliaanse Serie B.

Jardel scheerde tijdens het seizoen 2001-2002 hoge toppen, de Braziliaanse doelpuntenmachine vond destijds liefst 42 keer de weg naar de netten. Dat leverde hem niet alleen de titel van Portugees topschutter op, maar de speler van Sporting Lissabon werd ook Europees topschutter. Nadien kwam Jardel echter in een neerwaardse spiraal terecht, met als absoluut dieptepunt een verslaving aan cocaïne. 

Nu is Jardel echter vastbesloten om zijn carrière opnieuw te lanceren, na mislukte avonturen bij Anorthosis Famagusta en de Newcastle Jets gaat hij nu in zijn thuisland aan de slag. Hij tekende een contract voor vijf maanden bij Criciúma. "Ik ben naar hier gekomen om opnieuw doelpunten te maken, ik ga mijn best doen en hopelijk sluit de aanhang mij in de armen", reageert de tienvoudige international op zijn transfer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties