Shirtruil zorgde voor beroering in Tanzania

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Shirtruil zorgde voor beroering in Tanzania
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het Afrikaanse land Tanzania is er veel beroering ontstaan nadat international Nadir Haroub zijn shirt wisselde met Samuel Eto'o (Kameroen) na een WK-kwalificatiereeks. De bond van Tanzania was kwaad omdat het niet telkens nieuwe shirts wil kopen.

Nadir Haroub, een verdediger, wisselde na een wedstrijd tegen Kameroen zijn shirt met dat van Samuel Eto'o. Daags nadien liet de Tanzaniaanse voetbalbond weten dat het niet voor elk nieuw duel nieuwe shirts kan aanschaffen en dat Haroub maar zelf een nieuw tenue moest betalen.

In Tanzania werden acties op het getouw gezet om Haroub te steunen. De Tanzaniaanse voetbalbond zag dat en kwam dan maar terug op zijn besluit. "Het is moeilijk om nee te zeggen tegen een speler als Eto'o. Het was een wijze beslissing om het shirt aan Eto'o te geven. Dat geeft Tanzania alleen maar bekendheid", aldus Leodegar Tenga, de bondsvoorzitter van Tanzania in een officiële verklaring.

Het nationale elftal van Tanzania kon zich nog nooit kwalificeren voor het eindtoernooi van een WK en het zal ook niet het geval zijn in 2010. The Taifa Stars zijn al uitgeschakeld want ze hebben met nog twee wedstrijden te gaan zeven punten achterstand op de Kaapverdische Eilanden, de nummer twee in de kwalificatiepoule. Enkel de eerste twee landen mogen naar de eindfase van vijf poules waarvan enkel de groepswinnaar verder mogen naar het eindtoernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties