Ronaldinho, Diego en Rafinha volgen Kompany

Nico Wieme
| 3 reacties
Ronaldinho, Diego en Rafinha volgen Kompany
Foto: © SC

Hamburg SV krijgt navolging. Nadat de Duitse club Vincent Kompany onder druk zette om niet aan de Olympische Spelen deel te nemen, hebben FC Barcelona, Werder Bremen en Schalke 04 hetzelfde gedaan met respectievelijk Ronaldinho, Diego en Rafinha.

FC Barcelona, Werder Bremen en Schalke 04 hebben laten weten dat zij respectievelijk Ronaldinho, Diego en Rafinha niet willen afstaan voor de Olympische Spelen. Een serieuze streep door de rekening van Carlos Dunga. De Braziliaanse bondscoach had een dag eerder zijn selectie bekendgemaakt en bovenvermeld trio maakte deel uit van de selectie.
 
Barcelona beweert dat het niet verplicht is een speler af te staan voor dit toernooi. “De Spelen staan niet op de FIFA-kalender en er zijn geen specifieke regels voor dit soort gevallen”, laat de Catalaanse club weten.
 
Waarom Barça het been stijf houdt, is niet duidelijk. Er lijkt namelijk geen plaats meer in de ploeg voor Ronaldinho. “Maar wij willen met een zo sterk mogelijke ploeg aan de Champions League deelnemen. Wij verwachten Ronaldinho maandag voor de eerste training van het seizoen”, luidt de flauwe uitleg.

Werder Bremen had eind mei al te kennen gegeven dat zij Diego liever niet naar China zien gaan. "Met alle respect, maar dit zijn de Olympische Spelen. Voor een voetballer is het Wereldkampioenschap het hoogste haalbaar waar je je kan meten met de beste tegenstanders", liet technisch directeur van Werder, Klaus Allofs, toen optekenen. "We vinden dat hij tot het A-team van Brazilië behoort en niet tot de olympische selectie." 

Allofs wil wel zo snel mogelijk met Diego rond tafel gaan zitten, want hij vindt dat de speler uit eigen beweging moet afzien van deelname aan de Spelen. Diego komt pas maandag terug uit Brazilië. 

Ook Schalke 04 ziet een deelname van Rafinha aan de Spelen niet zitten. In een officiële mededeling verklaart de club haar speler nodig te hebben voor de derde voorronde van de Champions League.


De clubs zijn normaal gezien verplicht om spelers onder 23 jaar af te staan voor de Spelen, maar zijn dat niet voor de spelers ouder dan 23. Enkel Ronaldinho is in dat geval. Diego (23) en Rafinha (22) behoren tot de eigenlijke selectie. Brazilië is een van de tegenstanders van België op de Olympische Spelen. De Rode Duivels ontmoeten het Zuid-Amerikaanse land op donderdag 7 augustus.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties